Раду ректорів Черкащини очолив Олександр Черевко

Раду ректорів Черкащини очолив Олександр Черевко

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко очолив Раду ректорів та директорів вищих навчальних закладів Черкащини. Обрали голову на засіданні Ради ректорів, яке відбулося після тривалої перерви. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧНУ.

Пропонуючи кандидатуру Олександра Черевка на цю посаду, керівники вищих навчальних закладів відзначили, що він має великий досвід управлінця, менеджера. Виконувач обов’язків ректора Черкаського державного технологічного університету Сергій Назаренко додав, що Олександр Володимирович очолює один із провідних вишів області. Кандидатуру Черевка зібрання підтримало одноголосно.

Олександр Володимирович подякував за високу довіру та окреслив завдання, які потребують вирішення.
«На сьогодні Міністерство освіти і науки оприлюднило і пропонує до обговорення проект Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів у 2016 році, – зазначив він. – Нам треба підключитися до його обговорення, подати свої пропозиції. Адже за підсумками вступної кампанії і кампанії видачі дипломів у 2015 році навчальні заклади області мають ряд зауважень до роботи ПП “Інфоресурс” та ЄДЕБО.

Слід також налагодити співпрацю зі школами. На цьогорічну вступну кампанію негативно вплинув рівень підготовки учнів, що засвідчили результати ЗНО, особливо з фізики, математики. Приведу простий приклад. Цього року конкурсна ситуація при вступі в наш ННІ фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем наближалася до нуля.

Тому слід працювати зі школами та Департаментом освіти і науки, спільно йти до того, щоб діти не боялися ЗНО, готувалися і успішно його складали».
Серед болючих тем О.Черевко назвав і питання держзамовлення. Міністерство оголосило про наміри змінити систему його розподілу. Однак він радить не чекати вказівок, а розпочинати роботу на своєму рівні уже сьогодні.
«Ми повинні працювати з роботодавцями, облдержадміністрацією, профільним департаментом. Черкаський національний університет вже 1 жовтня проведе зустріч із Черкаським об’єднанням роботодавців. Послухаємо керівників підприємств, їхню думку про наших випускників і спільно вийдемо на формування планів замовлення фахівців та організацію їх підготовки відповідно до вимог часу. У нас є для цього можливості. Маємо потужний викладацький склад. До прикладу, в університеті імені Богдана Хмельницького є наукові школи професорів Андрія Гусака, Бориса Мінаєва, Світлани Жаботинської та інших. Проте, на превеликий жаль, матеріально-технічна база, обладнання для розвитку науки застаріло. Тому нам всім треба шукати інвестиції для напрацювання інноваційних пропозицій», – переконаний голова Ради ректорів. Одним зі способів оновити обладнання та активізувати науково-дослідницьку роботу Олександр Черевко називає взаємодію з міжнародними грантовими програмами.

Окремо новообраний голова зупинився на роботі Ради ректорів. Передовсім, вважає він, необхідно поновити Положення про Раду, адже попереднє втратило чинність у зв’язку з прийняттям нового закону «Про вищу освіту». Наступне засідання запропонував провести у жовтні. Щоб робота була конкретизована за ключовими напрямками, пропонує утворити ряд комісій. Необхідною умовою діяльності Ради Олександр Черевко назвав її публічність. На цьому етапі пропонується створити сторінку у facebook, у перспективі – сайт.

Присутній на засіданні голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко привітав усіх членів Ради ректорів із новим етапом у роботі, а голову Ради — з обранням. Зі свого боку пообіцяв усебічну підтримку. Юрій Олегович зазначив, що за підсумками інвестиційного форуму 2015 покладає великі надії вищу освіту області. Він сподівається, що науковий потенціал наших навчальних закладів буде ефективно використаний задля розвитку економіки Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x