На Черкащині під час земельного аукціону вартість оренди землі зросла більше, ніж у 4 рази

На Черкащині під час земельного аукціону вартість оренди землі зросла більше, ніж у 4 рази

На земельних торгах у Жашкові Черкаської області, що відбулися 25 вересня, землевпорядники продали права оренди на дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Загальна площа наділів становить 28,7 гектара. В результаті конкуренції між учасниками розмір річної орендної плати збільшився з 39,4 тис грн до 138,8 тис грн. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Під час аукціону значно підвищилася вартість оренди земельної ділянки площею 23,25 га, розташованої на території Конельської сільської ради Жашківського району Черкащини. Ставка річної оренди зросла більше, як учетверо: з 30,6 тис грн до 129 тис грн.
Земельну ділянку площею 5,4 га на території Сабадашської сільської ради цього ж району передано в користування зі щорічною орендною платою 9,7 тис грн (стартова ціна – 8,8 тис грн).
Кошти від орендної плати з урахуванням індексів інфляції щороку надходитимуть до бюджетів сільських рад відповідно до укладеного договору.

Наступний земельний аукціон із продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) землевпорядники Черкащини планують провести наступного місяця.

Довідка:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщено на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x