Черкаський театр ляльок відзначив своє 50-річчя

Черкаський театр ляльок відзначив своє 50-річчя

У рамках відкриття III фестивалю театру ляльок України «Мереживо казкове» Черкаський академічний театр ляльок відзначив своє 50-річчя. У його стінах зібрались актори, режисери, художники, як черкаські, так і з інших областей, а також представники обласної та міської влади. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.
– Цього року театр, як ніколи, виконав справді соціальну функцію, надзвичайно значиму – патріотичну, коли актори розважали виставами дітей у східних регіонах країни, – сказав Віталій Коваль. – Ви – молодці, бо підтримали таку цінну ідею та реалізували її. Я ж, як батько двох дітей, добре знаю, що вас із нетерпінням чекають в садочках і школах. А для тих, хто тут працює, – це важливо й необхідно.

Віталій Коваль побажав театралам нових звершень і додав: «Нехай у вашому житті, як у ваших виставах, завжди перемагає тільки добро».
Зазначимо, що історія постановок театру налічує понад 160 вистав. Окрім режисерів, художників, композиторів, тут працюють талановиті скульптори, художники-бутафори, конструктори ігрових ляльок, декоратори та інші майстри. Й завдячуючи їм, тисячі дітлахів Черкащини й України в цілому мають змогу насолоджуватися цікавими феєріями, які створюють для них усі ці талановиті люди.

Черкаський театр ляльок відзначив своє 50-річчя

Театр ляльок має довгу й різнобарвну історію свого функціонування та розквіту. Першим директором та головним режисером театру ляльок була Алла Мальцева, першим головним художником – Володимир Мальцев. Ними була сформована і підготовлена професійна трупа, розроблені оригінальні системи та конструкції ігрових ляльок, опановано репертуар із семи різноманітних за формою вистав.
Нині ж ляльковий театр очолює Заслужений працівник культури України Любов Величко – із 2003 року. Відтоді театр увійшов у нову епоху. Завдяки їй тут зазвучали нові, молоді імена режисерів, з’явилися свіжі акторські таланти. А у творчому доробку трупи, яку очолив художній керівник Ярослав Грушецький, з’явилися вечірні вистави для дорослого глядача. Нині театр – учасник численних міжнародних фестивалів, а головний художник закладу Каріна Чепурна 2011 року стала відкриттям і фаворитом Всеукраїнської виставки художників-сценографів театру ляльок.

Окрім того, цьогоріч театр відзначає 45-річчя, як набув статусу обласного.
Під час урочистостей працівників театру ляльок вітали голова обласної ради Валентина Коваленко, її перший заступник Наталія Кравцова, міський голова Черкас Сергій Одарич, а також директори та представники театрів ляльок України, зокрема: Хмельницький академічний обласний театр ляльок, Житомирський інші.
Талановитих майстрів театру нагородили почесними відзнаками, дипломами та грамотами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x