З отриманих депозитних відсотків черкасці сплатили понад 16,2 млн грн податку

З отриманих депозитних відсотків черкасці сплатили понад 16,2 млн грн податку

Проценти, нараховані на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку, з серпня 2014 року підлягають оподаткуванню. Відповідно до Закону України від 28.12.2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 1 січня 2015 року ставка податку для оподаткування доходів у вигляді процентів за поточними чи депозитними рахунками становить 20%. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

«Черкасцями, які мають вклади у банках та фінансових установах, протягом січня – серпня 2015 року з отриманих відсотків за депозитами до бюджету сплачено 16,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, з них у серпні – понад 2,1 млн грн», – повідомив в.о. начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Максим Криштопа.

Обов’язок із нарахування та перерахування податку до бюджету покладено на податкового агента, якими є фінансові установи, у тому числі банки та кредитні спілки. Вони зобов’язані самостійно утримувати з нарахованих доходів податок та перераховувати до бюджету суми нарахованого (утриманого) з процентів податку на доходи фізичних осіб.
– Окрім того, з 1 січня 2015 року податкові агенти до вирахування податку на доходи фізичних осіб з усієї суми нарахованих процентів повинні відрахувати до бюджету 1,5% військового збору, – наголосив Максим Криштопа.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x