Золотоніські лісівники розвивають рекреаційні зони

Золотоніські лісівники розвивають рекреаційні зони

Створення комфортних та безпечних умов для відпочинку в лісі – одне з завдань лісової охорони Золотоніського лісгоспу. Саме для цього лісівники зводять рекреаційні пункти, де подорожні можуть зупинися, подихати свіжим лісовим повітрям, розпалити багаття, пообідати. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У Золотоніському лісгоспі налічується 6 таких пунктів відпочинку. Вони нехитро облаштовані: дерев’яний стіл під накриттям, лавочки, місця для багаття та для сміття. Однак і таке господарство потребує догляду: прибрати сміття, відремонтувати, розчистити.

Цього року золотоніські лісівники провели реконструкцію всіх рекреаційних пунктів: відремонтували, пофарбували, оновили аншлаги. Крім того, створили у Вільхівському лісництві новий пункт відпочинку біля води: так його й назвали – «Берег». Тут облаштували не лише альтанку зі столом і лавками, але й маленький будиночок. Одночасно в цьому рекреаційному пункті можуть відпочивати до 30 осіб.

«Ми зацікавлені створити всі умови для відпочинку відвідувачів, щоб максимально убезпечити ліс від загорань. Саме тому облаштовуємо місця для багаття, мангали, в ще смітники, щоб не розкидали сміття по лісу. Адже зелені насадження – це наше спільне багатство, яке ми повинні оберігати разом», – відзначив директор ДП «Золотоніське лісове господарство» Микола Бас.

На жаль, часто лісівникам за їхню працю відплачують чорною невдячністю – ламають дерев’яні споруди, смітять тощо. Тому працівники Золотоніського лісгоспу закликають шанувати чужу працю і поважати себе та інших.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x