У режимі он-лайн черкасці протягом доби можуть отримати довідку про доходи

У режимі он-лайн черкасці протягом доби можуть отримати довідку про доходи

З 1 вересня 2015 року для зручності платників запрацював новий електронний сервіс Державної фіскальної служби під назвою «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису». «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Завдяки йому фізична особа – платник податків може отримати офіційні відомості щодо сум своїх отриманих доходів та сплачених податків протягом доби після формування відповідного запиту. Раніше, платнику для того, щоб отримати зазначену довідку, доводилося особисто звертатись до податкової інспекції та чекати відповіді протягом трьох днів.

Сформований запит підписується електронним цифровим підписом та відправляється на електронну адресу «Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС».

Після обробки запиту на електронну адресу фізичної особи – платника податків направляється файл-відповідь, який містить відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

«Платникам слід пам’ятати, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення», – наголосив заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Олег Коваль.

Детальніше з інформацією щодо роботи сервісу можна ознайомитися за посиланням http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/

Проте вказана послуга дійсна лише за умови наявності діючого особистого ключа електронного цифрового підпису (ЕЦП), який є унікальною послідовністю символів, що додаються до інших електронних даних або логічно з ними пов\’язані та призначені для ідентифікації особи, яка їх підписує.

До ЕЦП додається сертифікат відкритого ключа (сертифікат ключа) – документ, виданий центром сертифікації ключів, який засвідчує чинність і належність відкритого ключа конкретній особі. Сертифікати ключів можуть розповсюджуватися в електронній формі або у формі документа на папері та використовуватися для ідентифікації особи.

Також можна отримати посилений сертифікат відкритого ключа, завдяки якому платники можуть подавати звітність в електронному вигляді не лише до територіального органу Державної фіскальної служби, але й до Пенсійного Фонду та органів державної статистики. Такі посилені сертифікати відкритих ключів формуються на два роки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x