На Маньківщині діють 138 агроформувань

На Маньківщині діють 138 агроформувань

Пріоритетна галузь району – сільське господарство, в якому займаються вирощуванням зернових та технічних культур з розведенням тваринництва.

Сьогодні в обробітку знаходиться близько 63 тис га сільськогосподарських угідь, з яких рілля становить 57559 гектарів, яку використовують землекористувачі всіх форм власності: сільськогосподарські підприємства, фермери, одноосібники. Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

У районі здійснюють фінансово-господарську діяльність 138 агроформувань.

Об’єктивною передумовою для зростання обсягів виробництва продукції рослинництва стали заходи із забезпечення раціонального використання земельних угідь, здійснені в районі в останні роки. Значно сприяли підвищенню урожайності і зростанню обсягів виробництва продукції рослинництва новітні технології вирощування сільськогосподарських культур, впровадження яких стало можливим завдяки посиленню темпів оновлення машинно-тракторного парку господарств. Площа сільськогосподарських угідь у користуванні сільськогосподарських підприємств становить 43737,57 га, з них взято в оренду 39633,72 га.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x