ПАТ «Черкасиобленерго» закликає черкащан економити електроенергію

ПАТ «Черкасиобленерго» закликає черкащан економити електроенергію

Зважаючи на напружену ситуацію із поставками палива на теплові електростанції, ПАТ «Черкасиобленерго» звертається до черкащан обмежити споживання електроенергії вранці з 8:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 22:00 години. Про це «Нова Доба» дізналася в ПАТ «Черкасиобленерго».

Кілька простих практичних порад, як можна економно використовувати електроенергію та знизити енергоспоживання:

– не вмикайте без зайвої потреби в період з 08:00 до 22:00 години енергоємні побутові електроприлади;

– використовуйте електроенергію в житлових приміщеннях та місцях загального використання при потребі, намагайтесь не вмикати без нагальної необхідності прилади в пікові години;

– віддавайте перевагу енергозберігаючим та світлодіодним лампам; при можливості замінюйте лампи розжарювання у квартирах та під’їздах на енергозберігаючі; використання енергозберігаючих ламп дозволяє спожити в 5 разів менше електроенергії, ніж з використанням ламп розжарювання. Термін експлуатації енергозберігаючих ламп в 8-12 разів довший.

– при виборі побутової техніки надавайте перевагу тій, що має високий рівень енергозбереження А, А+;

– регулярно розморожуйте морозильники, це дає економію електроенергії до 30%.

– пік навантаження на мережі енергопостачання припадає на період з 20:00 до 22:00. Тому у цей час не варто запускати прилади тривалого циклу (наприклад, пральні машини, посудомийки, мультиварки, електродуховки, прилади обігріву тощо).
– завантажуйте пральну машину повністю. Це дозволить зменшити перевитрати енергії до 15%. Невірний режим прання призводить до споживання 30% зайвої енергії.

– обмежуйте використання електрочайників та прасок в час пік, регулярно чистіть електрочайник. Накип збільшує витрати на нагрів води на 30%.

– виключайте всі електроприлади, які не використовуються (не залишати їх у режимі очікування). Це дозволить економити ще 8% електроенергії.

– не залишайте пристрої на зарядці більше, ніж необхідно для повної зарядки акумулятора.

– вимикайте світло, виходячи з кімнати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x