На Уманщині протягом літа оздоровилися понад 3 500 дітей

На Уманщині протягом літа оздоровилися понад  3 500 дітей

Аналіз ходу оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді показує, що упродовж літнього періоду 2015 року, завдяки зусиллям управлінь, відділів райдержадміністрації, профспілок, батьків, керівників господарств, різними видами відпочинку та оздоровлення охоплено 3 535 дітей, що становить 82,5 % від кількості дітей шкільного віку, котрі проживають на території району. Оздоровчими послугами забезпечено 974 дітей (22,5%), відпочинковими послугами – 2561 (60%) дітей. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Особлива увага приділена оздоровленню дітей із соціально незахищених верств населення: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, талановитих та обдарованих, дітей-інвалідів, дітей, які перебувають на диспансерному обліку та дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.
В районі для літнього відпочинку та оздоровлення дітей було організовано роботу 59 відпочинкових пришкільних таборів з денним перебуванням (з них:11 таборів праці та відпочинку, 48 таборів з денним перебуванням) та 1 позаміського закладу оздоровлення. За кошти місцевого бюджету охоплено відпочинком та оздоровленням 1439 дітей пільгової категорії: малозабезпечених та багатодітних – 686; дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування – 44; дітей-інвалідів – 42; дітей, які перебувають на диспансерному обліку – 376; одарованих дітей – 291. Згідно Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», відпочинкова зміна у пришкільних таборах тривала 14 робочих днів. Вартість харчування 1д/дн дітей пільгової категорії – 17,70 грн.
Оздоровлення дітей Уманського району в таборі «Лідер» на базі Городецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувалося з 22.06 по 12.07.2015 року (оздоровча зміна тривала 21 день) та охоплено повноцінним оздоровленням 38 дітей – лідерів учнівського самоврядування дітей-спортсменів, переможців Всеукраїнських, обласних та районних спортивних змагань. На харчування дітей в оздоровчому таборі «Лідер» використано 33,8 тис.грн. Середня вартість харчування становила 1д/дн 42 грн. 59 коп.

Згідно з розпорядженням Уманської районної державної адміністрації від 20.05.2015 № 91 «Про підготовку та проведення оздоровлення, відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2015 року», діти військовослужбовців-учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених родин враховані до пільгової категорії. В районі дітей шкільного віку військовослужбовців-учасників антитерористичної операції – 17, із них 17 (100 %) охоплено безкоштовними послугами оздоровлення та відпочинку в пришкільних таборах, дітей вимушених переселенців – 31, із них 21 (67 %) дитину охоплено послугами оздоровлення та відпочинку. Також 2 дітей із родин, де один із членів родини загинув в зоні проведення антитерористичної операції безкоштовно оздоровлювались в таборі «Чайка» ТОВ «Сонячний берег» смт. Сергіївка Одеської області.

Діти із пільгових категорій на оздоровлення за кордон не направлялись.
Відділом у справах сім\’ї, молоді та спорту райдержадміністрації влітку 2015 року організовано оздоровлення 29 дітей пільгових категорій, зокрема: 9 – в державному підприємстві „Український дитячий центр „Молода гвардія”; 20– в ТОВ „Сонячний берег ”( Одеська обл., Білгород-Дністровський р-н, смт. Сергіївка).
Центральною районною лікарнею станом на 10.09.2014 направлено на оздоровлення в обласні та республіканські санаторії 109 дітей, які перебувають на диспансерному обліку та потребували санаторного лікування.
На підготовку та проведення оздоровчої кампанії використано із місцевого бюджету 486,1 тис грн, залучено спонсорських, батьківських коштів – 1166 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x