Христинівських молодших школярів прийняли в козачата

Христинівських молодших школярів прийняли в козачата

Напередодні християнського свята Покрова на території Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 пройшла урочиста церемонія прийняття четвертокласників у козачата, а одинадцятикласників у козаки і берегині з видачею «Реєстрових грамот» та службових посвідчень під керівництвом отамана Христинівської організації Українського козацтва Черкаського краєвого товариства Степана Ковбасюка, учителя, який і започаткував козацький рух в школі, Володимира Гарматюка, заступника польового гетьмана крайового отамана Черкаської області полковника Володимира Сивака та інших представників козацьких полків з Уманщини, Монастирищини, духовенства УПЦ. Розпочалось свято з вшанування пам’яті загиблих героїв України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам\’ять людей, які захищали право українців на свободу та демократію. Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

Молоді козачата, вступаючи в лави Христинівської сотні, присягли любити свою країну, бути добрими, чесними, справедливими та слідувати загальнолюдським моральним законам та законам України, дотримуватись вимог статуту сотні та традицій Українського Козацтва. Кожен джура отримав значок.

Козаки-старшокласники прийняли присягу перед Богом і собою, у якій присяглися до останнього подиху служити з честю та гідністю козацькою Богові, Україні й своїм товаришам-козакам, захищати недоторканність кордонів нашої країни.
Після урочистостей усіх присутніх чекала козацька каша.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x