Микола Кудрявцев: рішення черкаської ТВК – це юридична ахінея

Микола Кудрявцев: рішення черкаської ТВК – це юридична ахінея

У Черкасах триває скандал навколо рішення черкаської міської виборчої комісії про скасування реєстрації всього списку «Партії вільних демократів». Таке рішення комісія прийняла своєю постановою № 100, від 10 жовтня. Зауважимо, що скандальне рішення було прийнято опівночі. Тепер юристи ПВД, які стали «братами по нещастю» черкаському осередку партії «Демократичний альянс» (весь список партії теж був знятий з реєстрації), планують звертатися до суду та залучати до розслідування цієї справи правоохоронні органи. Про це депутат міської ради від ПВД Микола Кудрявцев повідомив журналістам сьогодні під час прес-конференції. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Раніше всі жартували, що в Черкасах місцеву владу обирає суд, оскільки кожні вибори супроводжувалися судовою тяганиною. Проте ні в 2010-му, ні навіть у 2014 не було такої ситуації, як зараз. Усі партії мали можливість пройти виборчий процес. Рішення ж, яке прийняла черкаська міська виборча комісія є не лише незаконним, а навіть і не логічним з юридичної точки зору, – зауважив Микола Кудрявцев. – Алже технічні помилки, в оформленні автобіографій, які ніби-то й послужили причиною зняття усіх кандидатів з реєстрації, не є підставою для такого рішення. Аналогічні помилки були допущені й іншими кандидатами і їм дали можливість їх виправити. Навіть більше – цим же кандидатам від ПВД дали можливість виправити й інші, аналогічні помилки, ними допущені.

Як зауважив Микола Кудрявцев, рішення комісії спрямоване на те, щоб увесь час партіям доводилось подавати до суду і вони виявлялись відстороненими від виборчого процесу.
Депутат міської ради від партії ПВД Микола Бондаренко зауважив, що недопуск партії навіть із невеликою електоральною підтримкою призведе до серйозного викривлення загальної картини волевиявлення в місті.
Як зауважили представники партії ПВД, їхніми подальшими кроками є домогтися розпуску міської виборчої комісії з паралельним розслідуванням їхніх протиправних дій працівниками правоохоронних органів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x