Експертна рада визначала перелік книжок для друку за бюджетні кошти

Експертна рада визначала перелік книжок для друку за бюджетні кошти

Експертна рада облдержадміністрації з питань розвитку книговидавничої справи в області провела чергове засідання під керівництвом заступника голови ОДА Віталія Коваля. Цього разу учасники зібрання розглянули 15 макетів книг місцевих авторів. Традиційно члени ради визначали актуальність та суспільну необхідність поданих рукописів, їх змістовність, потенціальний духовний, моральний та виховний вплив на читача, відображення Черкащини в історичному й сучасному плані. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Маємо, у першу чергу, звернути увагу на соціально значущу літературу, – зазначив під час ради Віталій Коваль. – Приміром, останнім часом до Черкащини приїздить в декілька разів більше закордонних гостей, ніж раніше. Серед них – і потенційні інвестори, які бажають знати про наш край якомога більше. Тож книги відповідної тематики повинні бути в пріоритеті, зокрема і для поповнення бібліотечного фонду.

У ході засідання члени експертної ради зійшлися на думці і про необхідність друку книг історичного напрямку, творчих робіт майстрів народного мистецтва, дитячої літератури, про увічнення пам’яті визначних письменників Черкащини.
Зазначимо, з початку 2015 року за кошт обласного бюджету видруковано 12 видань авторів Черкащини. Серед них: збірки віршів для дітей («Дощик», «Вітер у гостях», «Лелеченята»); книга «Волонтери Черкащини»; поема Тараса Шевченка «Тризна» в оригіналі та перекладі українською та ін. У цілому для видачі рекомендованих експертною радою видань використано близько 169 тисяч гривень з обласного бюджету.
Водночас обласна адміністрація звертається до авторів не зволікати й подавати ще на розгляд власні твори, оскільки в 2015 році рекомендовано експертною радою для видання близько третини наданих пропозицій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x