На могилі Ігоря Момота відкрили пам’ятник

На могилі Ігоря Момота відкрили пам’ятник

12 жовтня на кладовищі №2 м.Черкаси відбулося урочисте відкриття надмогильного пам’ятника генерал-майору Ігорю Момоту. Присутні на заході зазначали, що Ігор Момот був визначною людиною і непересічною особистістю. Він з першого дня конфлікту на сході й до останнього свого подиху стояв поряд зі своїми побратимами на сторожі цілісності та оборони державного кордону. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

– Ігор Момот назавжди залишиться у пам’яті рідних, близьких, бойових побратимів та усіх черкащан як приклад мужності, героїзму та офіцерської честі. За недоторканість та незалежність нашої держави він віддав найцінніше – своє життя, – зазначила у своєму виступі перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова.

– Роль Ігоря Момота для прикордонної служби і для України в цілому важко переоцінити. Основи, які він заклав щодо служіння кордону, щодо підготовки і виховання молоді, будуть жити в нашому навчальному центрі, будуть жити у всій державній прикордонній службі. Наші випускники завжди будуть пам’ятати свого першого вчителя, бюст якого стоїть при в’їзді в «Оршанець», героя генерал-майора Ігоря Федоровича Момота, – додав начальник Навчального центру Держприкордонслужби Дмитро Коцеруба.

Після урочистих промов пам’ятник освятив Митрополит Черкаський і Канівський Владика Софроній.

На могилі Ігоря Момота відкрили пам’ятник

Потім пролунав військовий салют, і учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Нагадаємо, генерал-майор Ігор Момот після ускладнення ситуації на українсько-російському кордоні особисто сформував та очолив мотоманеврену групу Навчального центру Державної прикордонної служби, за що 20 червня 2014 року Президентом України був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня. Його група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках. Підрозділ неодноразово вступав в бій з незаконними військовими формуваннями в районах населених пунктів Дмитрівка, Маринівка і Амвросіївка Донецької області.

Загинув Ігор Момот 11 липня 2014 року о 4:30 ранку в зоні АТО в Луганській області неподалік пункту пропуску «Довжанський», під час обстрілу з установки «Град» позицій українських військових.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x