Черкаський виборчком розпустили. «Вільних демократів» повернули до участі у виборах (ДОКУМЕНТ)

Черкаський виборчком розпустили. «Вільних демократів» повернули до участі у виборах (ДОКУМЕНТ)

ЦВК достроково припинила повноваження Черкаської міської виборчої комісії. Про це це «Нова Доба» дізналася від ЦВК.

Відповідно до постанови, ЦВК визнала незаконною відмову в реєстрації кандидатам від «Партії Вільних Демократів». Виборчу комісію зобов’язали зареєструвати претендентів на депутатські крісла від ПВД.

ЦВК постановила припинити повноваження чинної міської виборчої комісії в Черкасах з огляду на те, що вона незаконно відмовляла кандидатам у реєстрації, чим порушувала Конституцію України та Закон України «Про вибори».

Представники партій, зареєстрованих на вибори, мають два дні – 15 та 16 жовтня, щоб устигнути подати заявки на включення до складу нової виборчої комісії.

Текст із постанови:

Комісія розглянула окремі питання діяльності Черкаської міської виборчої комісії. Було зазначено, що 8 жовтня 2015 року ЦВК своєю постановою № 400 скасувала постанову Черкаської міської виборчої комісії від 5 жовтня 2015 року № 83 «Про виконання постанови Черкаського окружного адміністративного суду від 30 вересня 2015 року у справі № 823/50-42/15», а також зобов\’язала вказану комісію у строк до 9 жовтня 2015 року включно вирішити питання щодо реєстрації кандидатами у депутати Черкаської міської ради дванадцяти осіб, включених до виборчого списку Черкаської міської організації Партії вільних Демократів, з урахуванням виправлених помилок та неточностей в поданих документах.

Черкаська міська виборча комісія 10 жовтня 2015 року за результатами розгляду вищевказаної постанови ЦВК ухвалила постанову № 100 «Про виконання постанови Центральної виборчої комісії від 8 жовтня 2015 року № 400», протиправно виключивши з попередньої постанови цієї міської виборчої комісії пункти 1 та 2 резолютивної частини про реєстрацію тридцяти одного кандидата у депутати Черкаської міської ради, включених до виборчого списку вказаної організації партії, та видачу їм посвідчень, чим фактично скасувала реєстрацію цих кандидатів в непередбачений законом спосіб.

Враховуючи незаконність цього рішення, ЦВК постановою від 12 жовтня 2015 року № 431 його скасувала, повторно зобов’язала цю виборчу комісію у строк до 13 жовтня 2015 року включно вирішити питання щодо реєстрації кандидатами у депутати Черкаської міської ради вищезгаданих дванадцяти осіб, з урахуванням виправлених помилок та неточностей в поданих документах. А також – внести зміни до тексту виборчого бюлетеня для голосування в багатомандатному виборчому окрузі з виборів Черкаської міської ради в частині відповідних територіальних виборчих округів.

Разом з тим, 14 жовтня 2015 року до Комісії факсимільним зв’язком надійшла довідка цієї виборчої комісії, в якій повідомлено, що на засіданні 13 жовтня 2015 року вона розглянула постанову ЦВК від 12 жовтня 2015 року № 431 та встановила відсутність підстав для реєстрації вказаних тридцяти одного кандидата у депутати, включених до виборчого списку організації партії, у зв’язку з порушенням нею, на думку комісії, вимог закону під час подання документів для реєстрації кандидатів у депутати.

Крім того, з довідки Черкаської міської виборчої комісії вбачалося, що 12 жовтня 2015 року комісією проведено повторне жеребкування щодо визначення номерів місцевих організацій політичних партій для розміщення їх назв у виборчому бюлетені для голосування в багатомандатному виборчому окрузі, затверджене відповідною постановою комісії. Іншою постановою затверджено текст виборчого бюлетеня для голосування в багатомандатному виборчому окрузі з виборів Черкаського міського голови без включення місцевої організації Партії Вільних Демократів.

Відтак, у порядку здійснення контролю за дотриманням та однаковим застосуванням законів України, принципів виборчого процесу, недопущення порушення виборчих прав громадян Комісія, встановивши факт систематичного порушення Черкаською міською виборчою комісією вимог Конституції України та законів України, достроково припинила повноваження всього її складу.

Також встановлено, що місцеві організації політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання, а також зареєстровані в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцеві організації політичних партій, які мають право подання кандидатур до складу цієї виборчої комісії, можуть не пізніше 24 години 16 жовтня 2015 року подати до ЦВК кандидатури для включення до її складу.

Черкаський виборчком розпустили. «Вільних демократів» повернули до участі у виборах (ДОКУМЕНТ)Черкаський виборчком розпустили. «Вільних демократів» повернули до участі у виборах (ДОКУМЕНТ)Черкаський виборчком розпустили. «Вільних демократів» повернули до участі у виборах (ДОКУМЕНТ)Черкаський виборчком розпустили. «Вільних демократів» повернули до участі у виборах (ДОКУМЕНТ)

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x