Сільська громада на Шполянщині приєдналася до УПЦ Київського Патріархату

Сільська громада на Шполянщині приєдналася до УПЦ Київського Патріархату

На Черкащині православні громади Московського Патріархату продовжують переходити в юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаської єпархії УПЦ КП.

Черговий перехід парафії цього разу відбувся на Шполянщині: жителі села Лип’янка вийшли з підпорядкування Московській Патріархії та приєдналися до УПЦ Київського Патрархату. В село приїжджав Шполянський благочинний МП протоієрей Василь Костенко та інші священики Московсього Патріархату та неодноразово погрожували голові Лип’янської сільської ради та багатьом жителям села, але, незважаючи на погрози, громада зробила свій свідомий вибір на користь зміцнення Соборності України та розбудови єдиної Помісної Української Православної Церкви.

9 жовтня, в день вшанування святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан із архіпастирським візитом відвідав православну громаду села Лип’янка та привітав вірян із престольним празником. В цей день відбулося освячення новоспорудженого храму на честь святого апостола Іоана Богослова та звершувалась святкова Божественна літургія. В кінці Богослужіння митрополит Іоан відзначив церковними нагородами діяльність сільського голови Іщенка Сергія Юрійовича, меценатів та вірян, які зробили великий вклад у розбудову єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Особливі слова подяки від жителів Лип’янки в цей день лунали на адресу настоятеля парафії ієрея Олександра Шпака, під духовним керівництвом якого відбувався перехід парафії із МП в УПЦ Київського Патріархату та звершувалось спорудження храму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x