У Черкасах стартувала програма психологічної підтримки для дітей та родини

У Черкасах стартувала програма психологічної підтримки для дітей та родини

Сьогодні, 15 жовтня, за підтримки Черкаського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стартує Програма «15». Про це «Новій Добі» повідомили у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Програма «15» реалізується в Україні Всеукраїнською Благодійною Організацією «Український фонд «Благополуччя дітей». У м. Черкаси на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 спільно з спеціалістами різних соціальних та освітніх установ міста Програму розпочато 15 жовтня 2015 року.

– У житті кожної людини є безліч тем, які потребують обговорення, проте не завжди є час, умови чи навіть бажання ці теми обговорювати. Але ж вони важливі! І часто від певної інформації чи знань залежать наші стосунки з друзями, родичами, іноді стан здоров’я чи якість життя – розповідає директор Черкаського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Скляренко. – Отже, упродовж 16 зустрічей ми будемо говорити на різні теми, а саме: про те, як спілкуватися з однолітками та дорослими, як знайти взаєморозуміння, не доводити до конфліктів.

Будемо шукати відповіді на запитання:

• Що таке кохання?
• Що для нас значать життєві цінності? та як ми цінуємо своє здоров’я?
• Що означає «вести себе відповідально?»
• Як протистояти спокусі спробувати алкоголь та наркотик?
• Що таке ВІЛ/СНІД та як захистити себе від них?
• Як не стати жертвою насильства?
• Що для нас «гідність»?
• Чи залежить від нас наше благополуччя?

Форми нашої роботи також різні: ми будемо працювати у загальних групах, у окремих групах дорослих та підлітків, тобто окремо групи дівчат, хлопців, чоловіків (батьків) та жінок (матерів). Крім того, ми будемо думати, висловлюватися, керувати власними емоціями, ділитися відчуттями, грати ролі, відстоювати свою позицію, дивитися фільми і обговорювати їх, вносити ініціативи і захищати їх, – зауважила Тетяна Віталіївна і додала: «Буде цікаво і корисно!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x