Науковці Уманського національного університету садівництва стажувалися в Італії

Науковці Уманського національного університету садівництва стажувалися в Італії

Цьогоріч Уманський національний університет садівництва став учасником проекту SUAFRI-EPC (Supporting the Uptake of Agri-Food Research Results into Innovation with EPC countries). Основна мета проекту – скоротити розрив між дослідженнями та інноваціями в агропродовольчому секторі країн Східного Партнерства. Про це «Новій Добі» повідомили в Департаменті освіти і науки ЧОДА.

Уманський НУС переміг з проектом «Introduction of crop varieties with high protein content, their growth technologies and processing».

Робота над проектом розпочалася зі стажування «Technology transfer training course», що відбулося в м. Болоньї, Італія, та в якому взяла участь викладач кафедри генетики, селекції рослин і біотехнології Ірина Діордієва.

Спеціалісти Болонського університету та компанії ASTER висвітлили питання впровадження інновацій і технологій в агропродовольчому секторі Італії, зокрема в регіоні Емілія-Романія. До уваги стажерів пропонувалися доповіді «Структура агропродовольчого сектору регіону Емілія-Романія», «Методика впровадження у виробництво інновацій і технологій, розроблених в університеті Болоньї», «Світові дослідження продовольчої галузі та інноваційний форум».

Особливо цікавим для вітчизняних дослідників-науковців став візит на Міжнародну виставку «EXPO Milano 2015», де можна було ознайомитися з передовими технологіями агропродовольчого комплексу різних країн світу. На виставці були представлені унікальні розробки вчених у продовольчій галузі, що дають змогу вирішити проблему нестачі якісних продуктів харчування для щороку більшої кількості населення Планети.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x