Черкаські лісівники заготовили більше 40 тонн насіння

Черкаські лісівники заготовили більше 40 тонн насіння

Лісові господарства області заготовили більше ніж 41 тонну лісового насіння, що становить 116% до річного плану. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управління лісового та мисливського господарства.

Основними лісоутворюючими породами для області традиційно залишаються дуб та сосна. У лісгоспах вже зібрали 37,4 тонни жолудів та 880 кг насіння сосни звичайної. Порівняно з попередніми роками значно збільшилась кількість заготовленого насіння горіха чорного, який добре зростає в наших кліматичних умовах та має цінну деревину – 3400 кг. Решта – це насіння інших супутніх деревних порід, таких як липа, клен, акація.

Цьогоріч несприятливі погодні умови негативно вплинули на урожай насіння дуба. Ще влітку через посуху було втрачено багато жолудів, проте лісівникам Черкащини вдалося заготовити необхідну його кількість, щоб забезпечити власні потреби. Протягом зими насіння зберігатиметься у відповідних умовах, а навесні буде висіяне в лісових розсадниках та використане при створенні лісових культур.
В управлінні стверджують, що від якості зібраного насіння залежить не лише приживлюваність лісових культур, але й загалом майбутнє зелених насаджень. Тож з настанням осені роботи в лісівників Черкащини не поменшало, адже це час, коли необхідно підготуватися до наступних лісокультурних кампаній – зібрати урожай лісового насіння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x