На Черкащині під час торгів вартість оренди землі зросла на 11%

На Черкащині під час торгів вартість оренди землі зросла на 11%

На земельному аукціоні в Жашкові Черкаської області, що відбувся 16 жовтня, землевпорядники продали права оренди на дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Загальна площа наділів становить 24,5035 гектара. В результаті конкуренції між учасниками розмір річної орендної плати збільшився на 11% – з 32,117 тис грн до 35,648 тис грн. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Земельну ділянку площею 12,2035 га на території Новогребельської сільської ради Жашківського району передано в користування зі щорічною орендною платою 21 498,92 грн (стартова ціна – 19 195,40 грн).
Земельну ділянку площею 12,3 га на території цієї ж сільської ради передано в користування зі щорічною орендною платою 14 149,23 грн (стартова ціна – 12 921,64 грн).

Кошти від орендної плати з урахуванням індексів інфляції щороку надходитимуть до бюджету сільської ради Нової Греблі відповідно до укладеного договору.

Наступний земельний аукціон із продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) землевпорядники Черкащини планують провести цього ж місяця.

Довідка:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщено на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x