Черкаські учні провели засідання ООН

Черкаські учні провели засідання ООН

Нещодавно в Черкаському художньому музеї відбулася ІІ міська учнівська конференція «Модель ООН: Черкаси – 2015» під гаслом «Міжнародна співпраця, як запорука стійкого розвитку, захист миру та безпеки світової спільноти» за ініціативи Учнівської міжпарламентської асамблеї (УМА) і підтримки департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради й Черкаського міського методичного кабінету установ освіти. Про це «Новій Добі» повідомили у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Модель ООН – це гра, яка імітує засідання різних органів системи ООН, а її учасники виступають у ролі дипломатів. Вони представляли різні країни та взяли участь в обговоренні поточних питань, що стоять на порядку денному ООН.

Привітала учасників конференції директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова, яка наголосила, що такий захід надає можливість всебічно розвивати особистість та виховувати любов і повагу до своєї країни, бути толерантними до представників інших країн.

Після урочистого відкриття конференції та виступу Генеральнго секретаря Асамблеї ООН, учасники, представляючи свої країни, презентували вступні промови. А затим відбулася робота по комітетах:
1. Комітет з розброєння – Рада безпеки;
2. Комітет ЮНЕСКО (питання щодо проблем біженців);
3. Комітет з питань навколишнього середовища;
4. Комітет з питань наркотиків та злочинності;
5. Комітет з прав людини (питання щодо військовополонених )

Під час проведення тематичних заходів старшокласники отримують навички комунікації, взаємодії, аргументування та доведення власної думки, вміння виробити спільну позицію, що безумовно допоможе учням у подальшому дорослому житті.

У конференції взяло участь 27 команд (у команді 5 осіб), які представляли загальноосвітні школи нашого міста. Загалом присутніх на конференції було більше 200 чоловік.

Як розповіла педагог-організатор черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №28 і координатор дитячої громадської організації «ЮніКС» Людмила Борисівна Цимбалюк:

– Спеціалізована школа №28 – один із співорганізаторів конференції, оскільки наші учні очолюють обласну Лігу старшокласників і Учнівську міжпарламентську асамблею (УМА). Саме під час таких заходів діти готуються до дорослого життя, відчувають себе причетними до історії своєї країни. Вони вчаться брати на себе відповідальність за долю країни та вирішувати її проблеми. Такі ігри спонукають ставати більш комунікативними та випробувати себе у ролі різних фахівців: юристів, політологів, дипломатів, мовознавців. Адже сьогодні звучала англійська, французька, італійська, іспанська, польська, російська мови. Окрім певних вимог до мови та спілкування (говорити культурно, виховано, правильно), опановуємо ще й дрес-код, що стане в нагоді у майбутньому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x