Чому не дають субсидію

«Мені відмовили в наданні субсидії, оскільки півроку тому обміняв свою 3-кімнатну квартиру на 1-кімнатну з доплатою. Чи правильно це? Напишіть, в яких ще випадках субсидія не надається.»
Василь Петрович, Черкаси

– Існує чітко визначений перелік випадків, які обмежують право громадян на отримання субсидії, – говорить спеціаліст І категорії сектору прийому громадян відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Яніна Дунавецька. – Сім’ї не зможуть оформити субсидію якщо:

* Працездатні члени сім’ї не працювали протягом 3-х місяців перед зверненням за субсидією і не зареєстровані у службі зайнятості населення.

* Сім’я має додаткове житло.

* У власності сім’ї є два і більше транспортних засоби. (Не враховуються транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації понад 10 років, а імпортного виробництва – понад 15 років). Хочу звернути увагу, що при продажу транспортного засобу, за генеральним дорученням, при призначенні субсидії необхідно декларувати у своєму володінні даний засіб незалежно, де і у кого він знаходиться.

* Було здійснено купівлю або обмін житла. Субсидія не призначається протягом року.

* Заявник не є власником житлового приміщення.

* Хтось із членів сім’ї (зареєстрованих у житловому приміщенні) протягом року, перед зверненням за призначенням субсидії, придбав майно, інші товари довгострокового використання, або оплатив послуги на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї. При цьому не враховується оплата житлово-комунальних послуг та медичних послуг, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності.

Як пояснив спеціаліст, якщо громадянин не може отримати субсидію на загальних підставах, але має складний матеріальний стан або певні обставини, він може звернутися до спеціальної комісії

– Враховуючи матеріально-побутові умови сімей, у яких склалися вищезазначені обставини, субсидія може бути призначена за рішенням комісій, створених при управліннях соціального захисту населення Соснівського та Придніпровського районів департаменту соціальної політики Черкаської міської ради за місцем реєстрації на підставі акта обстеження умов проживання сім’ї, – відзначила Яніна Дунавецька. – Разом з тим, не потрібно забувати, що при наданні недостовірної інформації про доходи або матеріальний стан сім’ї, субсидію доведеться відшкодовується повністю.

Довідково: отримати додаткову консультацію з питань призначення субсидії можна у відділі соціальної допомоги управління соціального захисту населення Соснівського району, каб. № 115 (тел. 37-23-52), або відділі соціальної допомоги управління соціального захисту населення Придніпровського району, каб. № 126 (тел. 45-24-02).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x