На хуторі Вдовичиному вшанували розстріляних земляків

На хуторі Вдовичиному вшанували розстріляних земляків

Роковини страшної трагедії, що сталася 19 жовтня 1943 року на хуторі Вдовичине, відзначили на Чигиринщині. Кожного року в цей день сюди йдуть з букетами люди, щоб вклонитися, схилити голови перед розстріляними, закатованими земляками, рідними та близькими людьми.
Сьогодні хутір – неначе після війни: зруйновані дворища, хати-пустки, загублені у лісі, на подвір’ях – братські могили. До трагедії на хуторі проживало майже півтори тисячі людей. 19 жовтня 1943 1070 з них розстріляли фашисти. «Нова Доба» про це дізналася з сайту «Ремарка».

Вся громадськість району, керівники районної та місцевої влади, підростаюче покоління Чигиринщини зібралися в цей сумний день на мітинг-реквієм біля Обеліска Скорботи на х. Вдовичиному, щоб вшанувати пам’ять усіх загиблих.
Голова райдержадміністрації Володимир Клименко у своєму зверненні до учасників мітингу зауважив, що, відзначаючи вже 72-у річницю трагедії, наш святий обов’язок − пам’ятати наших земляків, які, не шкодуючи життя, боролися з фашизмом і берегти цю пам\’ять для майбутніх поколінь.

У цей день відбулося перепоховання останків мирних жителів, які загинули від рук нацистських окупантів. Скорботною хвилиною мовчання вшанували пам’яттю страчених та полеглих в роки Великої Вітчизняної війни всі учасники заходу.

Біля пам’ятної криниці на території однієї із садиб хутора Дяківка, де 19 жовтня 1943 року загинули 26 його мирних жителів, місцевий священик отець Павло відправив панахиду по убієнних, а після панахиди відбувся поминальний обід.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x