У Городищі презентували нове краєзнавче видання

У Городищі презентували нове краєзнавче видання

28 жовтня 2015 року, в день 71-ї роковини з дня визволення України від нацистських загарбників, в Городищенському музеї С.С. Гулака-Артемовського відбувся цікавий краєзнавчий захід – презентація книги «Гірка правда остарбайтерів». Збірку складають свідчення остарбайтерів та в’язнів концтаборів – жителів Городищенського району. Їм, зовсім молодим і юним, випали важкі роки поневірянь на чужині, в Німеччині та Австрії. Складною виявилася доля героїв книги і у повоєнний час, але всупереч лихоліттю вони вижили й вистояли, виростили дітей і онуків, донесли правду про той нелегкий час до сучасників.

У Городищі презентували нове краєзнавче видання
У Городищі презентували нове краєзнавче видання

Книгу готувала редакційна колегія із журналістів, краєзнавців та бібліотечних працівників. Серед них Володимир Чос, Микола Щербина, Микола Панасенко, Тамара Лисенко, Галина Берко та Галина Василенко. Укладачем та ідейним натхненником збірки виступила член НСКУ Тетяна Горідько. Видання побачило світ за сприяння уродженця Городищини, депутата обласної ради Володимира Коломійця.

Про тяжку долю в нацистській неволі розповіли колишні остарбайтери, їхні родичі, автори публікацій, краєзнавці, пошуковці, історики, журналісти. На презентації були присутні журналісти із районної газети «Вісник Городищини», черкаського радіо та ДТРК «Рось». Під час заходу прозвучали
українські патріотичні пісні у виконанні учня 11 класу Городищенської ЗОШ №1 Остапа Жигала.

Микола Щербина

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x