У Черкасах виклик до суду надсилають SMSкою

У Черкасах виклик до суду надсилають SMSкою

Віднедавна жителі міста виклик до суду отримують через SMS-повідомлення. Своє рішення служителів Феміди надсилають на електронку. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Придніпровського районного суду в м. Черкасах.

Нова система запроваджена ще торік – 1 жовтня. Відтоді в усіх судах загальної юрисдикції запрошення відвідати засідання учасникам судового процесу надходять у SMS-повідомленнях. У суді кажуть, що нова система спрощує процедуру виклику та сприяє економії бюджетних коштів на поштову розсилку судових повісток, на витратний матеріал (папір, конверти, марки тощо), оперативності в отриманні інформації про час та місце проведення судового засідання для учасника судового процесу тощо.

Формування тексту повістки, облік і її відправлення у вигляді SMS здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду. Судова повістка додається до електронної обліково-статистичній картці справи як документ по справі, після чого автоматично доставляється у вигляді SMS на номер мобільного телефону учасника. Крім того, система «Електронний суд» дозволяє зареєстрованим учасникам отримувати рішення суду на свою елетронну пошту.

У суді розповіли, що йдуть, так би мовити, у ногу з часом. Учасники процесів, зареєстровані у системі, отримують особистий обліковий запис, завдяки якому мають змогу отримувати процесуальні документи по своїх справах, попередньо подавши заяву із заповненими реквізитами. Крім іншого судові засідання проводяться по відеоконференцзв\’язку, а окрім того на сайті відразу можна ознайомитися зі списком справ, призначених до розгляду, чи прорахувати судовий збір.

Для того, щоб отримувати судову повістку (повідомлення) на мобільний, необхідно подти відповідну заявку безпосередньо у суді або шляхом роздрукування та заповнення учасником форми, яка розміщена в розділі «Електронний суд» на офіційному веб-сайті Придніпровського районного суду м. Черкаси.

До речі, із 1 січня 2014 року скористатися послугою «Електронний суд» можна і у Верховному Суді України. Окрім SMS-виклику у рамках проекту ВСУ впроваджено електронну систему, що забезпечує можливість витребування матеріалів справи з відповідного суду шляхом надсилання ухвали Верховного Суду України електронною поштою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x