Захворюваність на ГРВІ у Черкасах знижується

Захворюваність на ГРВІ у Черкасах знижується

За минулий тиждень на Черкащині захворіли 4 823 особи, що становить 0,4 % від загальної кількості населення. Із числа захворілих – 3 300 дітей віком до 17 років. За цей період госпіталізували 295 осіб, з яких – 237 дітей, повідомляють в Державній санітарно-епідеміологічній службі Черкаської області.
Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

У порівнянні з минулим тижнем зменшився темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ. Серед дорослого населення на сьогодні становить 8,5 %, серед дітей до 17 років – 7 %. Найвищі показники захворюваності на 10 тисяч населення за тиждень зафіксували в Смілі, Умані, Черкасах, а також Золотоніському, Шполянському, Городищенському, Смілянському та Христинівському–районах (43,5).

Загалом в Україні, як інформують в Центрі грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України», що на грип та ГРВІ в Україні захворіло 156 727 осіб, з них 68,2 % становлять діти віком до 17 років. Найвищий рівень захворюваності на грип та застуду зареєстрована в Київській, найменший – у Харківській області. Показники захворюваності грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні України.

З початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 970 осіб, із них 89,0% становлять особи групи ризику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x