До кінця тижня в області буде хмарно й без істотних опадів

До кінця тижня в області буде хмарно й без істотних опадів

Теплі повітряні маси з Атлантики вже вчора вдень підвищили стовпчики термометрів до 10-11º, що є досить тепло, як для цього періоду. За попередніми прогнозами, у цілому в листопаді температура становитиме 3º, при нормі 2º, а опади будуть у межах норми. Про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

До кінця робочого тижня на Черкащині переважатиме антициклональний характер погоди. Очікується більше хмарності, але без істотних опадів. Впродовж 3-5 листопада вночі та вранці місцями по області можливі тумани. Тому учасникам дорожнього руху слід бути обережними на окремих ділянках доріг. Температурний фон прогнозується 6-7º тепла, при нормі 4º. Температура повітря вночі становитиме 0-5°, вдень − 7-12°. 6-7 листопада дещо стане прохолодніше. Вночі близько 0º, вдень 4-9º. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

− Проте не слід забувати, що листопад – місяць переходу до зимового режиму погоди. Так, за кліматом, 29 листопада відбувається стійкий перехід середньої добової температури через 0º, тобто починається зима. Це місяць довгих і темних ночей, який щодня все відчутніше дихає холодом. Температури вдень зазвичай ще позитивні, але вночі вже переважають морози, − говорить начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x