У Черкасах визначили переможців конкурсу пасажирських перевезень на трьох маршрутах

У Черкасах визначили переможців конкурсу пасажирських перевезень на трьох маршрутах

На трьох черкаських маршрутах – 21, 26 та 36 – провели оголошений місяць тому конкурс серед перевізників і визначили тих, які надаватимуть послуги з перевезення містян. Сьогодні ж переможців своїм рішенням затвердив виконавчий комітет міської ради, пізніше з ними укладуть відповідні угоди. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Так, маршрут №21 («Річковий Вокзал – Вулиця Пацаєва») та 26 («Автовокзал – Обласна лікарня») впродовж двох років обслуговуватиме публічне акціонерне товариство «Черкасиавтотранс», на 36-ому маршруті наступні п’ять років працюватиме ТОВ «Авто-ТЮЛ».

Як повідомив головний спеціаліст управління транспорту департаменту житлово-комунального комплексу Віталій Москаленко, загалом конкурс був оголошений на дев’яти міських автобусних маршрутах. Утім, на шести з них конкурс із кількох причин не відбувся – у зв’язку з відсутністю претендентів та через судову ухвалу.

– Документи на участь у конкурсі подали лише на 5 автобусних маршрутів. Проте буквально перед самим засіданням конкурсний комітет отримав ухвалу суду, через яку ми були вимушені перенести проведення конкурсу на 12-ому («Вулиця Вербовецького – Військкомат») й 31-ому («ВАТ «Хімволокно» – санаторій «Україна») маршрутах до вирішення справи в суді, – розповів Віталій Сергійович.

За його словами, жоден із перевізників не виявив бажання позмагатися за маршрути №3 («Річковий вокзал – ПАТ «Азот»), №15 («Вулиця Гайдара – Вулиця Гагаріна»), №16 («Вулиця Луначарського – ВАТ «Хімволокно») та №23 («Вулиця Пацаєва – Соснівка»). Тож на них конкурс не відбувся. Натомість конкурсний комітет надав пропозицію виконавчому комітету розглянути питання доцільності роботи даних маршрутів.

Із ПАТ «Черкасиавтотранс», як із переможцем на перевезення пасажирів за маршрутом №21 та №26, укладуть угоду на два роки. За словами Віталія Москаленка, не всі автобуси цього перевізника відповідають вимогам конкурсу.

Водночас, із переможцем на 36-ому маршруті ТОВ «Авто-ТЮЛ», який був єдиним претендентом, укладуть угоду на 5 років. Автобуси цього перевізника відповідають усім заявленим умовам конкурсу – він має 12 одиниць транспорту (усі вони відповідають екологічному стандарту Євро-4), два з яких пристосовані до перевезень людей із обмеженими фізичними можливостями.

Окрім цього, сьогодні на виконкомі обговорили питання щодо доцільності роботи маршруту №31 та можливості заміни його тролейбусами, які наразі дублюють цей маршрут. Відтак, профільному департаменту було дано доручення вивчити дане питання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x