Народні способи укріплення серця

Народні способи укріплення серця

Серце – один із найважливіших органів. Саме від його роботи залежить здатність до протистояння найрізноманітнішим негативним природним чинникам усього організму. Серцевий м’яз починає свою роботу ще до народження людини під час внутрішньоутробного розвитку й продовжує свою діяльність аж до кінця життя безупинно. За нормальної роботи серце здатне битися довгі роки, не вимагаючи для себе якогось особливого ставлення, але реалії сьогодення далекі від тих, які передбачила природа. Стреси, перевтоми, надмірні навантаження, зловживання, погана екологія – ось далеко не повний перелік того, що негативно діє на здоров’я серцевого м’яза. Тому кожен, хто відчуває проблеми з серцем або хоче вберегтися від них, повинен піклуватися про зміцнення свого найголовнішого м’яза, а народна медицина в цьому допоможе.

* Візьміть соснові голки й подрібніть їх, після чого відміряйте 5 ст. л. Додайте 2 ст. л. сухого глоду або шипшини і таку ж кількість лушпиння від цибулі. Приготувавши збір, ретельно перемішайте його, залийте в нього півлітра окропу, після чого поставте посуд на слабкий вогонь і дайте покипіти кілька хвилин. Знявши з вогню, посуд варто гарненько укутати рушником і дати настоятися протягом декількох годин. Потім засіб потрібно процідити. Щодня слід пити відвар замість чаю по кілька разів.

* Необхідно взяти 2 кг родзинок без кісточок, дуже добре промити їх у теплій воді, а потім так само ретельно –у холодній. Викласти ягоди на полотні з натуральної тканини світлого відтінку, розділивши їх на дві рівні частини. Першу частину родзинок уживати так: 40 ягід з’їжте зранку, неодмінно натще. Снідати можна лише через півгодини. Після того, як один кілограм ягід буде з’їдено, переходимо до другої частини. Починають їх їсти з 40, а потім щодня зменшують на 1 ягоду. Тобто, один день – 40 ягід, на другий відраховуємо 39, далі 38 і т.д.

* 1 ст. л. подрібненої кори дуба залити окропом (300 мл), поставити на вогонь і довести до кипіння. Далі слід дати засобу настоятися протягом 10 хв. Після чого процідити, потім додати в нього лимонний сік 2 лимонів, півкіла меду, півлітра березового соку й півлітра горілки. Усе це необхідно добре перемішати. Вживати засіб щодня 4 рази по 1 ст. л. Запивати потрібно настоєм з омели білої та чебрецю. Для настою потрібно взяти по 50 г того й іншого, залити окропом і настоювати до охолодження.

* Відмінний народний засіб для зміцнення серцевого м’яза – суміш сиру, родзинок і волоського горіха. Узяти всі інгредієнти в рівних пропорціях, добре перемішати й вживати щодня по кілька ложок.

Реклама

3.5 2 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x