Черкаський перинатальний центр вже навесні зможе прийняти понад 2000 черкаських породіль

Черкаський перинатальний центр вже навесні зможе прийняти понад 2000 черкаських породіль

Уже в квітні-березні 2014 року заплановано відкриття майбутнього перинатального центру в Черкасах. Заклад належатиме до медичних закладів третього (найвищого) рівня якості надання медичної допомоги. За попередніми підрахунками , він буде розрахований на проведення 2050 пологів протягом року. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаського департаменту охорони здоров’я.

На сьогодні більшість жінок в Черкаській області народжують у медичних закладах за місцем проживання. Однак у деяких і породіллі, і новонароджені потребують особливої уваги та інтенсивної медичної допомоги, яка не повинна обмежуватися перебуванням дитини в пологовому будинку. За необхідності таких немовлят перевозять у інші лікарні. Втім, транспортування новонароджених у важкому стані тільки збільшує ризик виникнення ускладнень та смертност якщо у вагітної є ті чи інші ускладнення, наприклад, поперечне положення плоду , вагітність після екстрапорпорального запліднення, викидні або трійня , дільничний лікар, який спостерігає вагітну жінку, може направити її на консультацію в установу з більш високим рівнем якості надання медичних послуг.

– Від пологового будинку перинатальний центр відрізняється тим, що діти, які в ньому народжуватимуться і потребуватимуть відповідного лікування, не будуть переводитись в інший лікувальний заклад, а матимуть змогу пройти всі етапи інтенсивного лікування та виходжування в його стінах, – наголосила головний позаштатний педіатр, неонатолог Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Світлана Михно. – Саме такий безперервний процес надання медичної допомоги новонародженій дитині дасть можливість значно знизити малюкову смертність та дитячу інвалідність.

Медики пообіцяли, що місць в новому перинатальному центрі повинно вистачити всім вагітним області з тими чи іншими проблемами. А за життя і здоров’я матусь та їхніх немовлят боротимуться найкращі лікарі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x