Майдан запустив відлік змін у країні. Вірю, ці зміни на краще

На початку року традиційно підбивають підсумки минулого. І це добре. Оцінивши прожите, врахувавши досвід у помилки, легше планувати майбутні справи.

Я думаю, що Майдан – це найзнаменніша подія 2013-ого. Це унікальне явище не лише українського – світового масштабу! Упевнена, українці вже ніколи не будуть такими, як до 30 листопада. Влада втратила свою позиції непорушної монолітної скелі, яку нереально зрушити з місця. На Майдані Незалежності в Києві і на маленьких майданах в Черкасах, Каневі, Чигирині народилося українське громадянське суспільство, готове горою стати за свої інтереси, за волю й свободу проти приниження, зневаги, зашкарубілості системи нинішньої влади. Мені здається, Майдан – це тільки початок позитивних змін у країні. По суті, в листопаді минулого року в Україні народилося нове суспільство – громадянське, політично небайдуже.

Особисто для мене 2013 став роком, насиченим подіями. У січні я знову стала бабусею, незабаром Артемчику виповниться рік. Приймала активну участь у багатьох політичних акціях: Врадіївська хода, \”Черкащина – настав час діяти!\”, Євромайдан. Хіба можна лишатися байдужим, коли у твоїй державі паплюжать конституційні закони і моральні принципи? Проводила громадські слухання в Черкасах, Кам\’янці, Каневі, Смілі. Область потерпає від проблем і їх треба вирішувати. До кого можуть звернутися люди за допомогою? До свого депутата! На мою думку, депутат будь-якого рівня не має ні людського, ні громадянського права ігнорувати своїх виборців, з\’являючись, як \”ясне сонечко\” раз на рік. Люди делегують депутату свої повноваження. Саме від його принциповості залежить, чи буде у раді представлено позиції конкретної громади, чи будуть вирішені її нагальні проблеми. А це значить зміни по всій країні. У свою чергу, виборці мають знати свого депутата і вимагати від нього виконання обов\’язків.

Тому робота має бути постійною. У цьому році в Черкаському районі, Кам\’янці й Мошнах відкрилися мої нові приймальні як депутата обласної ради. Три роки працює приймальня в Черкасах. Разом із помічниками ми прийняли близько тисячі людей, кожному, хто потребував, допомогли – кому порадою, кому ділом.

Мій життєвий принцип – постійне самовдосконалення. Маю три освіти, не сиджу на місці і постійно відвідую тренінги, семінари. Треба рухатися вперед, спілкуватися з новими, цікавими людьми. Політика вимагає володіння певним багажем досвіду й знань. Саме тому й досі сиджу за партою.

Як депутат, я вивела для себе формулу депутатського успіху. В ній має бути два необхідних складника: активна громада і небайдужий до вирішення її проблем депутат. Одне без одного: депутат без громади, а громада – без депутата, мало що можна зробити. Депутат сильний, коли його підтримує громада. Результативними є тільки спільні зусилля. Громада і депутат працюють разом – і перемагають!

Улітку до мене звернулися мешканці Черкас, які проживають по бульвару Шевченка, 132. Вони протестувати проти будівництва перед будинком магазину. Власник магазину їх надурив, надурив міську владу, обіцяючи збудувати зупинку громадського транспорту. В результаті спільними діями ми домоглися, що будівництво було заборонено. І прикладів співпраці депутата й активної громади я можу розповісти багато.

У Софіївці Черкаського району, в Луках та Беркозівці на Канівщині селяни не допустили закриття школи, в Каневі – підвищення вдвічі ціни на гуртожиток одного з навчальних закладів, разом із громадою ми не дозволили закрити лікарню в Кам\’янці. У Мошнах \”вибили\” для жінки, яка 9 років не ходить, інвалідний візок.

Тому я впевнена, що активна робота депутатів усіх рівнів – це теж допомога Майдану. Адже депутати – делегати народу в радах і кому, як не їм, захищати й підтримувати цей народ у час, коли вирішується майбутнє країни?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x