В області завершився перший тур імунізації дітей проти поліомієліту

В області завершився перший тур імунізації дітей проти поліомієліту

У його рамках щепили 46 033 маленьких черкащан віком від 2-х місяців до 6-ти років оральною та інактивованою вакциною. В області ж під додаткову імунізпцію підпадає 69 783 дитини. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

Тут нагадують, що два тижні тому в Україні стартувала додаткова турова імунізація проти вірусу поліо у зв’язку з його спалахом на території держави. Оскільки поліомієліт дуже заразний, в МОЗ ухвалили рішення про проведення додаткової імунізації.
− Вона передбачає щеплення дітей упродовж трьох турів, − додає начальник відділу надання медичної допомоги матерям та дітям Департаменту ОЗ Черкасьої ОДА Людмила Стрелкова. − Кожен тур у середньому розрахований на два тижні. 7 листопада в області ми завершили перший тур вакцинації, впродовж якого щепили 66% цільової групи дітей.
Другий тур стартує через місяць. Прикметно, що під час масової імунізації вакцинування дітей передбачене в кожному турі. Проте, якщо з якихось причин дитину щепили лише раз, зазначають фахівці, її імунітет буде більш стійким до вірусу.

Довідково:
Поліомієліт найчастіше вражає дітей віком до 5 років. В Україні щепленнями захищено менше 40% дітей, тож захворіти на нього можуть як дорослі, так і діти. Хворобу викликають поліовіруси, які потрапляють до організму через немиті руки та брудну воду. Вони розмножаються в епітеліальних клітинах горла та кишечника й можуть вражати нервову систему. Після одужання функція уражених хворобою нервів не відновлюється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x