Центр допомоги учасникам АТО поповнився новими координаторами

Центр допомоги учасникам АТО поповнився новими координаторами

Представники громадських організацій бійців доєднаються до роботи новоствореного центру. Досі його координаторами були переважно волонтери. Про це голова Черкаської ОДА сказав на координаційній нараді. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Нині на Черкащині систематизують усі проблеми, з якими стикаються АТОвці. Створюють тут і їхній реєстр. Для цього координатори Центру допомоги учасникам АТО вже об’їздили всі райони.

– Ми маємо в області понад 2500 демобілізованих бійців, – зауважує обласний керманич Юрій Ткаченко. – На жаль, не всі знають про свої пільги, де можуть отримати допомогу тощо. Це я теж виявив, спілкуючись із бійцями по районах. Тому зараз ми і збираємо всі проблеми, щоби потім системно їх вирішувати. Приміром, по районах ми маємо ухвалені програми допомоги АТОвцям. Але вони подекуди дуже різняться. І це питання треба теж врегулювати. Досі не все відпрацьовано в земельній сфері та наданні психологічної допомоги бійцям. Тому при всіх районних лікарнях буде створено штатну одиницю психолога. Фахівці попередньо пройдуть відповідне навчання.
Нагадаємо, місяць тому в області, згідно з указом Президента України, створили Центр допомоги учасникам АТО. Його очолив волонтер – керівник ГО «Волонтер Черкащини» Микола Добровольський. Такі ж центри невдовзі запрацюють у кожному районі. Їхня головна мета – об’єднати зусилля органів влади, громадських організацій і силових структур для ефективного вирішення проблем учасників АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x