Продукти, корисні для нирок

Продукти, корисні для нирок

Нирки виконують функцію фільтра в організмі: вводять токсини і шлаки. Цей орган дуже вразливий, тому так важливо притримуватися дієти, яка збереже здоров’я нирок. Які ж продукти слід включити до такого раціону? Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Шипшина нормалізує роботу нирок і жовчного міхура. До того ж ця ягода знижує тиск, зміцнює імунітет.
Яблука. Для здоров’я нирок періодично влаштовуйте розвантажувальні дні. За день з’їдайте не менше кілограма яблук зі шкурою і випивайте 3 склянки яблучного соку – це допоможе очистити нирки, зняти запальні процеси.
Риба наснажує організм мікроелементами, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами і білком. Тому її вживання благотворно впливає на роботу нирок. Особливо корисна морська й океанічна риба. У ній на відміну від річкової міститься бром, йод. Але рибні консерви для нирок будуть шкідливі, тому для тих, хто слабує на нирки, рекомендовані страви тільки зі свіжої риби.
Регулярне споживання зелені підвищить рівень вітаміну А в організмі. Кріп, наприклад, містить 4% ефірної олії, яка розбиває ниркове каміння і заспокоює кольки в нирках. Такі ж властивості мають селера і фенхель.
Хліб із житнього борошна багатий на клітковину і вітаміни, які прискорюють обмін речовин, знижують рівень холестерину й артеріальний тиск.

Багата вітамінами гарбузова каша використовується в багатьох дієтах. Також вона корисна при захворюваннях нирок.
Виноград корисний для нирок і жовчного міхура. Він нейтралізує в організмі кислоту, шкідливу для цих органів. Також ці ягоди мають сечогінні властивості, тож виводять пісок із нирок. А ще виноград зміцнює серце, оскільки внаслідок його вживання збільшується вміст в крові оксиду азотів. Це перешкоджає утворенню згустків, знижує ймовірність серцевих нападів.
Лимони корисні не тільки тоді, коли напала застуда. Ефективними лимони є й від каменів у нирках. Якщо камені складаються з кальцію, то лимони здатні їх руйнувати та виводити їхні рештки з організму. У шкірці лимона міститься набагато більше вітамінів, аніж у м’якоті, тому краще їсти лимон зі шкіркою. Вживання лимону також позитивно вплине на артеріальний тиск.
При проблемах з нирками слід відмовитися від споживання у великих кількостях яєць, жирної сметани і вершків. Слід обмежити у своєму раціоні наявність жирного м\’яса, грибів, копчених продуктів, спецій, часнику, цибулі, перцю. Шоколад, жирні креми, тістечка, какао і кава також під забороною для тих, у кого нирки нездорові.

Реклама

2 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x