Анастасія Руденька: «Вівсянка і геркулес – це їжа справжніх лідерів і чемпіонів!»

Анастасія Руденька: «Вівсянка і геркулес – це їжа справжніх лідерів і чемпіонів!»

Такі риси, як сором’язливість і скромність не завадили учениці школи №21 – Анастасії Руденькій все ж таки висунути свою кандидатуру на посаду шкільного президента. Дівчина здобула перемогу і це допомогло їй перебороти внутрішні страхи і стати справжнім лідером для своїм однолітків. Як подолати внутрішні бар’єри, Анастасія розповіла кореспонденту «Нової Доби».

– Твоя улюблена страва на сніданок?
– Не завжди в мене виходить снідати. Тому нашвидкуруч я можу зготувати собі бутерброд та чай. Пам’ятаю, як моя мама завжди мені в дитинстві готувала кашу – геркулес. Я взагалі не любила цю кашу, а тепер обожнюю і геркулес, і вівсяну. Як кажуть, вівсянка і геркулес – це їжа справжніх лідерів і чемпіонів.

– Анастасіє, як ти стала шкільним президентом?
– Я підготувала свою програму, агітувала, переконувала учнів у тому, що я зможу урізноманітнити шкільне життя. Кандидатів було четверо. І всі дівчата. За мене було віддано найбільше голосів, тому я перемогла.

Анастасія Руденька: «Вівсянка і геркулес – це їжа справжніх лідерів і чемпіонів!»

– Яка була твоя передвиборча кампанія?
– Я хочу приділити увагу спортивному життю нашої школи: покращити спортивний майданчик і на вулиці, і всередині, закупити нові тренажери, спортивний інвентар. Також я хотіла б урізноманітнити позашкільне життя учнів нашої школи – це цікаві та пізнавальні екскурсії по Черкаській області та Україні в цілому. Наразі ми плануємо зробити екскурсію для старших класів у Львів. Взагалі мрію, щоб життя учнів школи було активним, а не пасивним.

– Які перші думки з’явилися у твоїй голові, коли ти стала шкільним президентом?
– Велика відповідальність. За ім’я школи, за досягнення поставлених цілей і, звичайно, за учнів нашої школи.

– Чи плануєш зміни у шкільному самоврядуванні?
– Ми зі шкільним парламентом добре співпрацюємо. Тому змінювати нічого не планую. У нас є злагода, а це дуже важливо для кращого результату. Ми завжди радимося. Якщо навіть щось не виходить, то ми завжди допомагаємо один одному. Якщо не сходяться думки щодо організації якогось заходу, ми намагаємося підлаштуватися один до одного й скорегувати подальший план дій.

– Що ти вже зробила для школи?
– Я почала проводити більше конкурсів й різноманітних цікавих заходів. У минулому році у нашій школі проходило дуже мало розважальних заходів для учнів та вчителів, тому я вирішила це змінити. Наприклад, нещодавно у нас був конкурс – солодкий ярмарок. Виручені кошти ми віддали солдатам АТО та дітям з обмеженими можливостями і сиротам. У нашій школі таких дітей – десятеро, тому ми завжди піклуємося про них намагаємося якось допомогти. У минулому році ми подарували їх смачні подарунки, а в цьому на раді шкільного парламенту було вирішено надати їм матеріальну допомогу.

– Як вплинуло на тебе те, що ти стала президентом?
– Так, моє президентство вплинуло на становлення мене, як особистості. До висунення своєї кандидатури на шкільних виборах я була «тихонею». А зараз, вже будучи президентом, я стала більш сміливішою й войовничою.

– На твою думку, які якості притаманні тобі, як президенту?
– Кожному президентові, неважливо шкільному чи президенту підприємства, чи країни повинні бути притаманні такі якості: відповідальність, наполегливість, уміння аргументувати свою точку зору. У собі я намагаюся розвивати ці якості, щоб бути справжнім прикладом для своїх однолітків.

Анастасія Руденька: «Вівсянка і геркулес – це їжа справжніх лідерів і чемпіонів!»

«Танець – це моє життя!»
– Який твій улюблений предмет у школі?
– Українська мова. Я вважаю, що кожному громадянину нашої країни потрібно знати державну мову. Адже наша мова чарує своєю красою і щирістю. Математику і фізику не дуже люблю. Взагалі я більш гуманітарного складу.

– Чим ти полюбляєш займатися за межами школи? Чи маєш якесь хобі?
– Я люблю танці. Як кажуть танці – це рух, а рух це життя. В танці я відчуваю приплив емоцій й свободу. Під час танцю я можу передати глядачам мої переживання та емоції. Тому танець – це моє життя. А займаюся я не естрадними танцями, а черлідінгом. Взагалі важко поєднувати школу і танці, тому мало часу залишається на ще одне моє улюблене заняття – бісероплетіння. Плести різноманітні «фєнечки» я люблю з дитинства, це також мене відволікає від рутинного життя.

– Чи береш ти участь у громадському житті міста?
– Так, намагаюся бути активною жителькою Черкас. Я дуже люблю флешмоби. Якщо у місті організовують подібний захід, то завжди намагаюся взяти участь у ньому. У нашій школі я також влаштовувала флешмоб, де було залучено дуже багато учнів нашої школи.
«Кожному хочеться стати щасливою людиною. І я не виняток».

– Який політик тебе надихає?
– Взагалі я намагаюся не брати для себе прикладів для наслідування чи створювати ідеали. Я люблю створювати щось нове. Тому у мене немає політика, який би став прикладом.

– Яку музику слухаєш?
– Я слухаю різноманітну музику. Найчастіше вибір пісні залежить від мого настрою й душевного стану. Можу послухати сумну мелодію, коли похмурий настрій і навпаки, запальну пісню, тоді й танцюю.

– А ким мрієш стати у майбутньому?
– Ще багато у мене роздумів над цим питанням. Але я зараз навчаюся в 10 класі, тому у мене ще є час подумати. Мої варіанти це – медицина, кулінарія або хореографія. Все дуже різнопланове, але це дійсно те, що мені подобається у житті. А подавати документи на вступ планую в Польщу.

– Яке твоє життєве кредо?
– Життя – це як дорога. Вона може бути з різними перешкодами, а може бути прямою, без перепонів. Тому потрібно йти лише вперед, виключно до своєї мети і ніколи не озиратися назад!

– Чи маєш ти заповітну мрію? Як ти втілюєш її в життя?
– Кожному хочеться стати щасливою людиною. І я не виняток. Втілюю є це різноманітними шляхами. Оскільки зараз я є президентом нашої школи, то намагаюся робити якнайбільше позитивних вчинків, допомагати іншим людям. Я вважаю, що щастя в тому і є, коли ти отримуєш задоволення від своєї справи. Я від своєї справи отримую велике задоволення, тому наразі я щаслива.

Тімергаліна Валерія

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x