Протягом року працевлаштовано понад 30 тис жителів

Протягом року працевлаштовано понад 30 тис жителів

За допомогою служби зайнятості від початку року роботу отримали понад 30 тис жителів області. За цей період 5,8 тис роботодавців поінформували центри зайнятості Черкащини про наявність 32,3 тис вакансій, що на 8,7 % менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Про це «Нова Доба» дізналася в обласному центрі зайнятості.
Кількість зареєстрованих безробітних на початок листопада становила 19,7 тис осіб, з них 15,0 тис осіб отримували допомогу по безробіттю. Її середній розмір у жовтні становив 1 307,56 грн.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат єдиного соціального внеску працевлаштовані 502 безробітних, у тому числі 182 особи недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці та 320 осіб в пріоритетних видах економічної діяльності. Започаткували власну справу завдяки отриманню допомоги по безробіттю одноразово 563 особи. Кожен другий колишній безробітний відкрив власну справу у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, кожен десятий – у професійній, науковій та технічній діяльності, стільки ж у сільському, лісовому та рибному господарствах. Служба зайнятості також активно проводить роботу з навчання безробітних за актуальними професіями та спеціальностями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x