У Черкасах відбувся І етап конкурсу Міжнародного конкурсу ім. Яцика

У Черкасах відбувся І етап конкурсу Міжнародного конкурсу ім. Яцика

9 листопада, у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, колективи загальноосвітніх навчальних закладів м. Черкаси змістовно та творчо відзначили День української писемності та мови. Про це «Новій Добі» повідомили у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Більше 14 тисяч учнів узяли участь у І-му (шкільному) етапі ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Цього року до Дня української писемності приурочили й відкриття ХV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, який проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої».

Переважно в усіх закладах освіти День української писемності та мови розпочався святковими лінійками. Школи замайоріли різнобарв’ям українських вишиванок: це стало традиційною формою одягу всіх учнів та вчителів цього святкового дня. А в колегіумі «Берегиня» відбувся конкурс «Коса-дівоча краса». Святково прикрашені шкільні приміщення, організовані виставки стіннівок, книжкові експозиції.

У загальноосвітній школі № 21 традицією стала виставка рушників Черкащини та Полтавщини. У гімназії № 31 до Дня української писемності приурочили відкриття музейної зали «Кобзар єднає Україну» під гаслом «Слово Шевченка об’єднує покоління».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x