У Золотоноші реконструюють другу гілку очисних споруд

У Золотоноші реконструюють другу гілку очисних споруд

Золотонісці вже до кінця року забудуть про свій екоклопіт. Тутешні очисні споруду запрацюють на повну. Нині реконструюють уже їхню другу гілку. Перша – запрацювала кілька місяців тому.

Усі роботи йдуть за графіком. Це перевірив голова Черкаської ОДА разом із керівниками району й міста. Усі називають завершення реконструкції очисних споруд справою честі. Бо досі понад десятиліття їм ніяк не могли дати раду попередники. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській ОДА.

– За нашим планом, роботи завершимо до кінця року, – розповідає міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський. – Зараз тут бетонують первинні відстійники. Добре, що погода сприяє. Потому проводитимемо пусконалагоджувальні роботи нового обладнання. Хоч перша гілка очисних споруд працює лише кілька місяців, а жителі довколишніх сіл вже відчувають результат. Смороду, який дошкуляв їм багато років, уже немає. Показники очищення стоків нас теж радують.

Кошти на добудову очисних споруд область отримала із Державного фонду регіонального розвитку. А це – 17 млн грн.
– Для найефективнішої роботи міських очисних споруд ми ще й доводимо до пуття локальні очисні споруди найбільших забруднювачів, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Зокрема, районної лікарні. Окрім того, вже наступного року візьмемося за очищення річок Суха Згар і Золотоношка. Вони найбільше потерпали від відсутності очисних споруд у місті. Теж звертатимемося до Державного фонду регіонального розвитку. Маємо підтримку в цьому питанні нашого нардепа Владислава Голуба. Спільно допомагатимуть коштами область, район і місто. Зараз готуємо відповідну програму.

Нагадаємо, золотоніські очисні споруди звели біля хутора Гришківка ще в 1983 році. Вони мали приймати стоки з усього міста. Утім у 2002 році на очисних спорудах сталася значна аварія. Відтоді тривала їхня реконструкція.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x