На Черкащині турбуються про ветеранів

На Черкащині турбуються про ветеранів

У Черкаській області проживає понад 45 тисяч ветеранів війни, з яких близько 6 тисяч – інвалідів війни, понад 9 тисяч – учасники бойових дій. Усі вони в повному обсязі отримують пільги з оплати житлово-комунальних послуг, палива, зв’язку, а також необхідну медичну допомогу. Про це «Новій Добі» повідомила прес-слусжба Черкаської ОДА.

− Із державного бюджету на фінансування пільг, у тому числі для ветеранів війни області, спрямували 514,4млн грн. субвенції, що на 268,9млн грн. більше, ніж торік, − зазначає директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. − На пільги за комунальні послуги передбачено 445,4млн грн., тверде паливо та скраплений газ – близько 15,0млн грн. та на інші пільги майже 54млн грн.

Крім того, нині в області діє комплексна програма «Турбота» на 2014–2020 роки, на виконання якої цього року передбачено 40млн грн. Вона розроблена з метою посилення уваги суспільства до потреб ветеранів війни та праці, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян та інших соціально вразливих верств населення, забезпечення належного їх соціального захисту.

Між тим, на Черкащині на диспансерному обліку нині перебуває більше 38 тисяч ветеранів війни, медична допомога яким надається першочергово. У відділеннях міських та районних лікарень діють окремі одно- та двомісні палати поліпшеної комфортності для інвалідів війни. Упродовж року на стаціонарі пролікувалися понад 11 тисяч ветеранів. Зокрема, майже 2,5 тисячі учасників бойових дій, у тому числі й бійців АТО, 2,5 тисячі інвалідів війни, а також учасники війни та особи, прирівняні по пільгах.

− Необхідне лікування ветерани області можуть отримати в «Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни Черкаської обласної ради». Переважну більшість госпіталізованих ветеранів – ветерани війни, а це 1 343 особи. 1 149 ветеранів, які цього року отримали лікування, мешкають у сільській місцевості, − розповів головний лікар Черкаського обласного госпіталю Сергій Задорожний.

За його словами, від початку року ветеранів забезпечили лікарськими засобами на понад 554 тисячі гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x