На Черкащині викрито конвертаційний центр з обігом у 60 млн грн

На Черкащині викрито конвертаційний центр з обігом у 60 млн грн

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили на Черкащині діяльність конвертаційного центру, який вивів у \”тінь\” понад 60 мільйонів гривень.
Організатори конверта протягом двох років надавали \”послуги\” з відмивання грошей, ухилення від сплати податків та обготівковування коштів. Для прикриття протиправної діяльності конвертцентр займався нібито купівлею-продажем будівельних матеріалів та виробів з деревини. Насправді через укладання фіктивних угод на постачання товарно-матеріальних цінностей він \”обслуговував\” понад двадцять комерційних структур реального сектора економіки. За свої послуги зловмисники брали 5-10% від виведеної у \”тінь\” суми. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-центрі СБУ.

Співробітники спецслужби затримали організаторів під час передачі \”клієнтам\” чергової партії готівки у сумі понад 300 тисяч гривень. Під час санкціонованих обшуків у офісному приміщенні було вилучено понад двадцять печаток, \”чорну\” бухгалтерію, чекові книжки, що свідчать про факти переведення коштів у готівку. Правоохоронці також вилучили фіктивну господарсько-фінансову документацію та статути підприємств, які підтверджують зв\’язок фіктивних фірм з реально діючими суб’єктами підприємницької діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x