Христинівчанка побувала на фестивалі в Польщі

Христинівчанка побувала на фестивалі в Польщі

Українським соловейком нарекли Маріанну Ковбасюк учасники Міжнародного фестивалю «Калейдоскоп талантів. Осінь-2015», що відбувся в польському місті Живець. Шквал оплесків зірвала юна співачка після виконання українських народних «Ой верше, мій верше» та «Була собі Марієчка». «Нова Доба» про це дізналася в Христинівській РДА.

300 конкурсантів представляли шість країн — Польщу, Україну, Білорусію, Росію, Казахстан, Татарстан.
Директор іміджевої програми «Таланти тисячоліття» Т.П.Ксенофонтова зуміла об\’єднати обдарованих дітей з Черкащини, Харківщини, Дніпропетровщини у різних музикальних жанрах — вокальному, танцювальному, хореографічному. Відтак, 64 учасники з України продемонстрували на фестивалі свій хист до музики, любов до національної культури. А очолити нашу делегацію випала честь керівнику народного ансамблю української пісні «Ласкаво просимо», наставниці нашої солістки – Раїсі Ковбасюк.

Гостинні українці приїхали на польську землю із запашним українським короваєм, спеченим майстринями ФОП “Плужник В.М.”. “Це не просто хліб — це витвір мистецтва, із зображенням українського та польського прапорів, пшеничних колосків, тож публіка була приємно здивована і щиро дякувала за дорогоцінний подарунок”, – ділиться враженнями Раїса Яківна.
Відбір на гала-концерт був прискіпливим, взяли участь всього 25 конкурсантів, серед них і Маріанна, яка посіла почесне – І місце. Сам бургомістр Живеця вручав нагороди — Дипломи та Кубок переможцям та учасникам фестивалю. А Маріанна ще й отримала сертифікат на знижку в розмірі 30% для участі в одному із фестивалів-конкурсів, що відбудуться в Україні та за її межами. Дівчина обрала “Зірковий прибій”, що проходитиме у Болгарії. А наразі вона настійливо тренується для участі у фестивалі “Таланти тисячоліття”, що стартуватиме наприкінці листопада у Черкасах.

З року в рік неухильно зростає виконавський рівень Маріанни, що свідчить про наполегливу роботу її вимогливої наставниці — бабусі і самої учениці. До речі, у репертуарі юної співачки — старовинні українські пісні, що пробуджують глибинні почуття, засвідчують любов до народної пісні. Репертуар відбирають і обговорюють спільно, місяцями розробляють твори, адже тут важливо все: академічна постановка, артистизм, інтонація, майстерність виконання, зв\’язок з глядацькою аудиторією, вдало підібрані костюми. У родині переконані, що саме з народної пісні бере початок українська культура, яку треба відроджувати і примножувати, прищеплюючи любов до неї з дитинства.

Напевно, ніхто не в змозі відмінити або скасувати сімейні цінності – ті, які з давніх часів були і залишаються фундаментом родини. Родина Ковбасюків крізь роки пронесла любов до української пісні, національної культури. І передається ця шана дітям, внукам.
Співоче подружжя Ковбасюків знане далеко за межами району, області та й України. Раїса Яківна не приховує, що завжди мріяла про велику сцену. Сьогодні намагається втілити свою мрію у внуках, і саме в них вбачає продовження свого покликання — співати. І їй це вдається, адже нащадки роду змалечку на сцені і сьогодні вже підкоряють столичні та міжнародні підмостки.
Ми горді з того, що юна співачка з нашого провінційного містечка утверджує рідну пісню на міжнародних теренах, прославляючи наш край, всю Україну і народне мистецтво на світовому рівні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x