У Черкасах презентують збірку поезій Василя Симоненка

У Черкасах презентують збірку поезій Василя Симоненка

19 листопада, о 12.00, в обласній бібліотеці для юнацтва імені Василя Симоненка відбудеться презентація збірки поезій Василя Симоненка «Провесінь надій» (видавець Олександр Третяков). Про це «Новій Добі» повідомив Департамент освіти та гуманітарної політики
Черкаської міської ради.

Ця подія стала гідним пошануванням письменника в рік його ювілею. Книга видана завдячуючи міській програмі виділення Грантів у галузі культури міста Черкаси.

А розпочиналося втілення задуму в березні 2015 року, коли керівник Art-студії «Глорія» Ганна Юріївна Чуприна виборола грант у галузі культури міста Черкаси на реалізацію проекту «Видання збірки творів Василя Симоненка «Провесінь надій» на суму 39 500 грн.

Експертна рада з виділення грантів у галузі культури належно оцінила та одноголосно підтримала ідею створення унікальної книги Василя Симоненка, ілюстрованої роботами учнів Черкаської дитячої школи мистецтв, Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута, Арт-студії «Глорія», спеціалізованої школи № 20, Черкаського художньо-технічного коледжу Черкаського державного бізнес-коледжу, Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, у якій тісно переплелися оригінальність мислення, мистецьке сприйняття віршів та тонке образне відчуття поезії Василя Симоненка.

Для втілення грантового проекту відбувались лекції, майстер-класи, зустрічі з письменниками та художниками й декілька творчих конкурсів. Серед яких був і мистецький конкурс «Я – ілюстратор», який проводили в межах літературно-мистецької програми «Двома шляхами до єдиного образу». До участі в конкурсі запросили учнів та студентів мистецьких навчальних закладів Черкас віком від 14 до 18 років. На розгляд професійної комісії надійшло 93 роботи від 77 учасників. До книги ж увійшло – 49.

В анотації до видання зазначено, що на його сторінках знайшли поєднання симоненківське зачарування світом, його залюбленість у рідну мову й Батьківщину, чуттєва й виклична лірика, життєствердна поезія з художньою інтерпретацією.
Видання рекомендоване Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради для використання у навчально-виховному процесі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x