ІІІ місце виборов ватутінський «Цвітень» на Міжнародному фестивалі

ІІІ місце виборов ватутінський «Цвітень» на Міжнародному фестивалі

З нагоди Міжнародного дня толерантності 14-15 листопада 2015 року відбувся Перший Міжнародний фестиваль – конкурс талантів «Україна – це ми», який проходив у місті Бровари. Організатором заходу є Громадська організація «Арт-Креатив» міста Київ та Український Національний комітет Міжнародної промислової палати (ІСС Ukraine), за підтримки Міністерства культури України. У фестивалі-конкурсі брали участь виконавці та творчі колективи з України, Грузії, Білорусії, Греції, Африки в напрямках розмовного жанру, вокального, хорового, інструментального, хореографічного та циркового мистецтва. Танцювальні композиції відзначалися різножанровістю та були представлені в різних жанрах: класичний танець (балет), сучасний танець (модерн, contemporary, контактна імпровізація), дитячий танець, естрадний танець, естрадно-спортивний танець (хореографія з елементами акробатики і гімнастики), народний танець, народно-стилізований танець, спортивно-бальний танець. «Нова Доба» про це дізналася у Ватутінській міській раді.

Ватутіне, у тому числі й усю Черкащину, мали за честь представляти ансамбль народного танцю «Цвітень» Ватутінської дитячої школи мистецтв, який виконав 2 композиції: італійський народний танець «Тарантела» та синтез українського танцю з класичним – «Щедрик».
Загалом, в конкурсний день було представлено 100 танцювальних номерів, які тривали понад 7 годин. День був насичений неперевершеними, захоплюючими хореографічними композиціями, а конкурсанти щедро дарували присутнім своє мистецтво, прекрасні почуття та емоції. Від участі у цьому конкурсі діти отримали приємні враження, велике задоволення та стимул до нових перемог.
Коли закінчився Конкурс, стало зрозуміло, що журі матиме над чим поміркувати та зважити, щоб правильно визначити переможців у різних номінаціях. До складу журі увійшли провідні діячі мистецтва такі як: заслужені артисти України – Микола Сікора та Тетяна Негрій; заслужений діяч мистецтв України – Фіруза Тимофієва; заслужені працівники культури України – Петро Андрійчук та Стефан Стебельський; чемпіонка України з сучасного танцю – Тетяна Сандуляк; керівник хореографічного ансамблю«Іберіелі» Грузинського культурно-освітнього центру в м.Києві – Мака Ломсадзе; кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри народної хореографії Київського Національного університету культури і мистецтв, художній керівник та балетмейстер ансамблю народного танцю «Київ» – Ірина Гутник; заслужений працівник культури України, доктор мистецтвознавства – Дмитро Ломанчук; фіналіст 2-го сезону шоу «Х-Фактор», фронтмен гурту \”LUMIERE» – Роман Веремейчик; очолювала журі – Світлана Садовенко, заступник директора з науково-технічної роботи Українського центру культурних досліджень (УЦКД), Міністерства культури України, доцент Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (НАКККІМ), заслужений діяч естрадного мистецтва України, член Асоціації діячів освіти і виховання та Асоціації діячів естрадного мистецтва України Національної Всеукраїнської Музичної спілки України.
Журі високо оцінили наш виступ і в підсумковому етапі ансамбль «Цвітень» отримав почесне ІІІ місце в номінації «Народна хореографія».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x