Найбільше переселенців в Уманському, Шполянському і Золотоніському районах (ІНФОГРАФІКА)

Найбільше переселенців в Уманському, Шполянському і Золотоніському районах (ІНФОГРАФІКА)

Процеси адаптації до співжиття внутрішньо переміщених осіб та місцевих не можуть бути простими, оскільки порушується зона комфорту кожної з груп. Об\’єктивні незручності підкріплюються ще й мимовільними та цілеспрямованими інформаційними потоками, які вносять деструктив у взаємовідносини. Проте негатив (як на рівні поширюваної інформації у медіа, так і на рівні громадськості) дає свої наслідки: майже половина українців виявляє помірну упередженість до внутрішньо переміщених осіб. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Згідно з комплексним дослідженням, проведеного соціологічною агенцією «ФАМА», кожен третій українець (36,3%) є помірно лояльним до внутрішньо переміщених осіб і лише 3,9% є цілком лояльними. Натомість 48,4% виявляють помірну, але все ж упередженість до цієї групи, а ще кожен десятий українець (11,4%) – упередженість. Варто зауважити, що на ставлення українців до внутрішньо переміщених осіб не впливає їхній власний досвід спілкування з ними.

За результатами опитування, 73,4% тих, хто висловлює помірну упередженість щодо внутрішньо переміщених осіб, не контактували з ними.
Натомість більшою є частка упереджених серед тих, хто піддається впливу російської пропаганди. Також кожен десятий українець вважає, що місцеві мешканці його регіону безпідставно упереджено ставляться до внутрішньо переміщених осіб, а кожен п\’ятий – що ЗМІ упереджено висвітлюють інформацію про них.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x