Понад 7 тонн жолудя заготовили у Кам’янському лісгоспі

Понад 7 тонн жолудя заготовили у Кам’янському лісгоспі

«Цього року маємо щедрий урожай жолудя. Тепер наше завдання – виростити якісний посадковий матеріал, щоб зеленіли на Кам’янщині густі ліси. І ми докладаємо до цього всіх зусиль. Підготовка до посадкової кампанії – основне завдання для кожного лісничого», – відзначив директор ДП «Кам’янське лісове господарство» Віталій Верес.
Більшу частину заготовленого жолудя уже висіяли в розсадники. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Ми практикуємо осінній посів, оскільки в природніх умовах жолудь краще зберігається, швидше проростає та розвивається. Тому в нас уже проведено не лише доповнення культур, але й засіяно розсадники», – говорить головний лісничий Василь Борота.
Частину посівного матеріалу дуба зберігають до весни. Наприклад, у Тимошівському лісництві обладнано спеціальне сховище, де підтримується відповідна температура протягом усього сезону аж до весняного посіву.
Жолудь кам’янські лісівники традиційно закуповують у населення. При прийомі обов’язково перевіряють якість, пропускаючи через воду. Цього року якість посівного матеріалу відмінна. Щоб максимально захистити його від можливих ризиків, лісівники обробили насіння дуба протигрибковими препаратами.

Поряд із дубом як супутню породу у лісництвах Кам’янського лісгоспу все активніше садять горіх чорний. Місцеві умови для горіха чорного дуже підходять, крім того, він дає цінну деревину.
«Місцеві наші споживачі ще не оцінили цю породу. А за кордоном деревину горіха чорного вважають однією з найкращих», – відзначив Віталій Верес.
Цього року у Кам’янському лісгоспі заготовили 800 кг насіння цієї породи.
Тож кам’янські лісівники уже підготувалися до весняної посадкової кампанії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x