Глибочківський НВК відмовився від газу на користь дров

Глибочківський НВК відмовився від газу на користь дров

Активно відстоює інтереси очолюваного ним закладу Віталій Михайлович Дробина – директор Глибочківського НВК. Він зізнається: сільській школі нині живеться нелегко, однак, якщо не сидіти, склавши руки, а працювати на те, щоб створити належні умови для формування з дитини достойного громадянина, то все вдасться.

Із 2008 року в Глибочку утворили навчально-виховний комплекс, об\’єднавши під одним дахом школу й дитячий садочок. На той час у дитсадку чотири працівники виховували всього чотирьох діток. Зараз малечі в селі стало більше – 22 дитини. Щороку Глибочківський НВК дає путівку в життя 12-15 випускникам.
Із 2003 року в школі працювала газова котельня. Минулого року деякі обставини примусили перейти на опалення закладу дровами.
«Проблем із газом не було, – говорить Віталій Михайлович. – Проблеми були з оплатою за нього». На переоснащення і дрова дали гроші місцеві підприємці. Зараз глибочківські школярі постійно в теплі, та й адміністрація школи має змогу зекономити кошти та витрачати їх на інші потреби дітей.

Школа живе повноцінним і насиченим життям: діти Глибочка не лише здобувають належні знання, але й розвиваються спортивно, культурно й духовно. З учнями займаються, окрім уроків, виховною і позашкільною роботою. Основна заслуга в цьому педагогічного колективу. Педагогам загрожували скорочення у зв\’язку зі зменшенням кількості дітей, однак Віталію Михайловичу вдалося зберегти штат. Тож нині працюють із дітьми Глибочоківського НВК педагог-організатор, соціальний педагог, практичний психолог, бібліотекар.
Підтвердженням успішної роботи закладу є численна кількість грамот, подяк, дипломів, які отримали на районних та обласних заходах учні Глибочківської школи. Ними увішана вся стіна в кабінеті Віталія Дробини – і це лише незначна їхня частина. Йдеться і про перемоги в районних конкурсах «Найкраща шкільна садиба», «Таланти багатодітної родини», передові позиції на обласних заходах, наприклад, у Всеукраїнській експедиції «Моя Батьківщина – Україна», призові місця у спортивних районних змаганнях із футболу, баскетболу, шахів, волейболу, спартакіадах.

Школа комп\’ютеризована, до комп\’ютерного кабінету проведено Інтернет. Є внутрішні туалети, ігрова кімната, бібліотека. Діє при школі й позашкільний табір. На нього держава грошей хоч і не дала цього літа, однак директор школи все ж знайшов джерело фінансування літнього оздоровлення юних глибочківців. Тож канікули в дітей видалися, як завжди, веселими й насиченими.
Особливу увагу в Глибочківському НВК приділяють патріотичному вихованню. Так, юні глибочківці плели маскувальні сітки для бійців АТО, малювали для них малюнки, збирали гуманітарну допомогу. Напрацювання юних волонтерів відвозив у зону АТО настоятель місцевого Хрестовоздвиженського храму Отець Михайло, який уже здійснив не одну й не дві мандрівки до буремних регіонів. Волонтер привозить для вихованців Глибочківської школи відповідь-подяку: прапори, підписані бійцями. Таку активність не могли не відзначити в районі, тож від імені Тальнівської райдержадміністрації учнівському та педагогічному колективам НВК вручили подяку «За високий патріотизм, активну громадянську позицію та волонтерську допомогу військовослужбовцям і учасникам АТО».
Подяка і прапор, підписаний бійцями, нині зберігаються в шкільному краєзнавчому музеї Глибочківського НВК, який зареєстрований 2007 року. Музей презентує історію села від найперших документованих згадок про його існування. Окрема композиція музею присвячена глибочківцям, які брали участь у Другій світовій війні. Детально змальовано в музеї життя видатного діяча села Глибочок Антіна Микитовича Кравчука, колишнього голови цього села. Саме за його керування до Глибочка провели газ, звели школу та Будинок культури. На знак пошани глибочківці назвали міст, що в центрі села, іменем Антіна Микитовича.
У Глибочківському НВК працюють над тим, щоб діти виростали патріотами своєї малої Батьківщини. А з відданості рідному селу, як відомо, і починається відданість Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x