Максим Кідрук везе до Черкас «Таємниці чорних дір»

Максим Кідрук везе до Черкас «Таємниці чорних дір»

30 листопада, після тривалої перерви, популярний український письменник Макс Кідрук відновлює в Черкасах цикл науково-популярних лекцій про Всесвіт. У рамках проекту «Quantum» він прочитає третю лекцію науково-популярної тематики «Таємниці чорних дір». Послухати автора можна буде у кінопалаці «Салют». Початок лекції о 18:30. Про це «Нова Доба» дізналась на сайті Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницього.

На лекції можна буде дізнатися про таке:
• Звідки беруться чорні діри. Еволюція надмасивних зір. Зламане життя Чандрасекара.
• Чи справді ми знаємо, що таке чорна діра.
• Як можна побачити те, що за визначенням невидиме, – історія відкриття чорних дір.
• Стівен Хокінг. Випаровування чорних дір.
• Битва при чорній дірі.
• Надмасивні чорні діри та їхня роль при формування галактик.

– Суть ідеї проекту «Quantum»: популярно, легко й дохідливо, розказати все, що ми знаємо про сьогоднішній світ, — пояснив Макс. — Що таке Всесвіт? З чого він почався й чим закінчиться? Звідкіля ми знаємо, що йому 13,7 млрд. років? Урешті-решт, що таке саме життя?

«Quantum» передбачає 8 лекцій, на яких Макс Кідрук розповідатиме про явища та тіла, розміром від ядра атома до зірки-гіганта, про процеси, які відбуваються на відстані світлових років та в глибинах людського тіла й свідомості. Кожна лекція базуватиметься на наднових відкриттях науки, а для наочності буде підкріплюватися візуальним рядом слайдів.

Яскрава манера Макса Кідрука подавати інформацію дозволить нові, надсучасні наукові теорії про Всесвіт зробити доступними аудиторії від старшокласників до поважних директорів фірм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x