Бондаренко депутатам: саморозпускайтеся, поздавайте мандати і не ганьбіться

Бондаренко депутатам: саморозпускайтеся, поздавайте мандати і не ганьбіться

Засідання першої сесії новообраної міської ради нині відбувається у черкаському будинку рад. Засідання розпочалося із представлення новообраних депутатів, імена яких оголосив з трибуни голова міської виборчої комісії Володимир Матюша. Він назвав імена 41 новообраного депутата, з яких на сесію з’явилося 35 (один депутат ще не затверджений, ним може стати Сергій Одарич, який уже подав заяву). Принагідно Матюша попросив депутатів працювати продуктивно та нарешті «закопати сокиру війни». Потім новообраний міський голова Анатолій Бондаренко прийняв присягу, заявивши, що буде міським головою для всіх черкащан, а не лише для представників політичної сили «Батьківщина». На цьому спокійне проведення сесії закінчилося. Далі депутати розійшлися у думках щодо того чи обмежитися лише представленням і завершити установчу сесію, чи затвердити тимчасовий регламент і працювати далі. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Бондаренко депутатам: саморозпускайтеся, поздавайте мандати і не ганьбіться

Першим з цього приводу виступив лідер франкції політичної сили «Черкащани» у міській раді Павло Карась, який запропонував зробити перерву. Потім почалися словесні перепалки між лідером партії «Солідарність БПП» Олександром Радуцьким та лідером фракції політичної сили «УКРОП» Русланом Зорею.
Радуцький попросив депутатів працювати далі без перерви, оскільки на сесії зібралися директори шкіл і дитячих садків, які прийшли подивитися на новообраний депутатський корпус (в залі дійсно був аншлаг).
Натомість Зоря звинуватив Олександра Радуцького у тому, що він таким чином намагається повернутися у крісло секретаря.

– Наша фракція не проголосує за Вас ніколи! – емоційно заявив Зоря. – І припиніть постійні дзвінки депутатам!
У відповідь на це міський голова Анатолій Бондаренко заявив, що якщо депутати думають, що вони прийшли у міську раду ділити посади і портфелі, то дуже помиляються.

Бондаренко депутатам: саморозпускайтеся, поздавайте мандати і не ганьбіться

– У такому разі – саморозпускайтеся, поздавайте мандати і не ганьбіться, – порадив Бондаренко депутатам.
Врешті у засіданні була оголошена перерва, під час якої регіональний координатор громадської ініціативи «Активна громада» Сергій Слинько виступив з пропозицією до депутатів підписати «Меморандум про співпрацю». Основними пунктами Меморандуму є прозорість та підзвітність влади громаді, забезпечення комфортних умов для велосипедистів, створення ресурсного центру для ГО, а також поступове збільшення коштів у громадському бюджеті міста.

– Я закликаю вас підписати цей меморандум, який включає в себе розроблення та прийняття стратегічного плану міста. Також вважаю важливим питанням прийняття та виконання Програми розвитку велосипедної інфраструктури у м. Черкаси на 2016-2020 роки». Одним із першочергових завдань є запровадження програми «Електронна демократія», що забезпечить можливість громади впливати на розробку рішень владою. Необхідно також забезпечити систему енергоменеджменту всіх комунальних закладів міста до 2017 року. На базі колишньої тютюнової фабрики необхідно створити Ресурсний центр для громадських організацій, а також щороку збільшувати суми громадського бюджету і довести його у 2018 року до 2 % від загальної суми міського бюджету, – заявив Сергій Слинько.

Поки депутати ознайомлювалися з текстом меморандуму закінчилася перерва і Анатолій Бондаренко оголосив сесію закритою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x