ЧПК робитиме консерви зі смертельно хворих тварин?

ЧПК робитиме консерви зі смертельно хворих тварин?

Про це сьогодні йшлося на засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській міській раді, де був присутній власний кореспондент «Нової Доби». Черкаський продовольчий комбінат як одне з найбільших м’ясопереробних підприємств в регіоні, отримав завдання підготуватися до посиленого режиму роботи в разі виникнення епідемії африканської чуми.

– Чому я сьогодні запросив на засідання комісії Івана Григоровича Пирога генерального директора ЧПК? – задав присутнім риторичне запитання головний державний інспектор ветеринарної медицини в м. Черкаси Василь Крук. – Ми повинні розуміти, на всякий випадок, що та загрозлива зона свиней (Ідеться про тварин, в яких буде виявлено вірус африканської чуми. – Авт.) буде битися і перероблятися на консерви. І це можна зробити тільки на ЧПК, бо тих потужностей, які має це підприємство, в області більше ні в кого немає. А з огляду на те, що, не дай Боже, виникне захворювання десь на межі Кіровоградської області, чи на Київської області, і сюди буде ближче звозити, то доведеться підтримати і їх. Отже, Іван Григорович, вам потрібно переглянути всі міроприємства по закритому режиму роботи і на всякий випадок, дай би Боже, щоб цього не було, бути готовому до такої ситуації.

Нагадаємо: вірус африканської чуми наразі вважається безпечним для людини, але він не гине під час низькотемпературної переробки м’яса, наприклад, на ковбасу. Як стверджують спеціаліст вживати у їжу м’ясо хворих тварин можна лише у вигляді страв, що пройшли тривалу обробку високою температурою, наприклад, консервації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x