Активних черкащан запрошують ставати місцевими політиками

Активних черкащан запрошують ставати місцевими політиками

У Черкасах відбулась презентація Мережі вільних місцевих політиків. Представники оргкомітету Мережі розповіли про проект, який існує вже 1,5 року і допомагає активним людям на місцях впливати на владу і самим ставати владою. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Ідея заснування Мережі з’явилася у мене під час поїздки в Німеччину, де існує подібна структура. Адже насправді ми звикли мислити про співпрацю «вертикальну», коли сподіваємось, що хтось там «на горі» розбирається у наших місцевих проблемах і зможе допомогти. А от «горизонтальної» співпраці на правах «рівний рівному» у нас немає. Часто місцеві активісти у Черкасах не знають, що діється у Чернігові, а Львівські громадські діячі маючи проблеми, з якими успішно справилися, скажімо, у Харкові, зовсім не знають, як їм вчинити. Наша мета – об’єднати активних людей по всій Україні, щоб вони самі могли діяти на місцевому рівні, впливати на владу і самі йти у владу, – розповів технолог, співзасновник Мережі та голова неурядової організації Центр громадських ініціатив Віталій Загайний.

Активних черкащан запрошують ставати місцевими політиками

Віталій запевнив присутніх, що організатори Мережі (як реалізовується Центром Громадських Ініціатив за підтримки представництва Фонду ім. Фрідріха Науманна за Свободу) не створюють жодних нових партій і не закликають нікуди вступати. Членство у Мережі дає можливість відвідувати тематичні Форуми, на які збираються громадські діячі, політики місцевого рівня та журналісти з усієї України, отримувати інформацію від вітчизняних та закордонних спікерів, кращих спікерів, їздити у закордонні відрядження та обмінюватися досвідом кращих практик.

Активних черкащан запрошують ставати місцевими політиками

– Основними заходами Мережі є тематичні Форуми, які відбуваються щоквартально. Перший у нас був установчим, на другому ми говорили про інструменти впливу на владу на місцевому рівні (зокрема, статути міст), темою третього стали бюджети всіх рівнів, на четвертому учасники змогли збагатити свої знання на тему децентралізації, два останніх були присвячені виборам. Слід зауважити, що 20 людей з Мережі стали депутатами місцевих рад, – зауважив експерт з питань партійного будівництва, член Громадської ради при Мінгегіобуді Максим Колєсніков. – Форум постійно переїжджає з міста в місто – Чернігів, Львів, Вінниця, Київ. Сподіваємось по кілька разів об’їздити всі обласні центри України.

Діяльність Мережі продовжується. Вже за тиждень у Львові відбудеться підсумковий Форум, на якому учасники плануватимуть подальшу діяльність. Для того, аби стати учасником Мережі Вільних Місцевих Політиків необхідно ознайомитись з текстом Ідеологічного Маніфесту та у разі його прийняття подати запит на реєстрацію в групі у мережі “Фейсбук”. Участь у групі гарантує учасникам надходження актуальних повідомлень про роботу Мережі, обмін цікавою та корисною тематичною інформацією з колегами відвідування тематичних форумів у різних містах та закордонні поїздки по обміну досвідом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x