У санаторії «Руська Поляна» з’явилися казкові герої

У санаторії «Руська Поляна» з’явилися казкові герої

В одному із відділень санаторію «Руська Поляна» з’явилися герої українських казок. Намалювали їх на стінах коридору київська художниця Алла Сокол, офіцер Ротарі Клубу «Київ-Софія», разом з дітками, що перебувають зараз у закладі. Тепер замість білих стін там красуються козаки, Котигорошок, Коза-Дереза та багатьох інших казкових героїв. Основу малюнка зобразила сама художниця, а вже дітки долучилися до розмальовування. Інформує власний кореспондент «Нової Доби». Такий проект проводиться за ініціативи Ротарі клубу «Черкаси-Центр» у рамках медичної програми «Переможемо туберкульоз разом».

– Я пробувала різні види арт-терапії, ми з дітками, наприклад, ліпили з глини, але от справжнє задоволення вони отримують саме від розмальовування стін, адже завше малювати щось на стінах заборонено, – розповідає художниця. ‒ За словами Алли Сокол, спочатку діти малювали на стінах танки, а наступного дня уже метелики. А отже це заняття їм дійсно подобається.

Почався такий проект з Києва, започаткував його Ротарі Клуб «Софія-Київ». Далі за підтримки Ротарі Клубу «Черкаси-Центр» він поширився й на наше місто. Організатори надіються, що він піде й далі по регіонах України.

Дарина Васильєва, яка приїхала із міста Слов’янська, а зараз проживає у Ватутіному, малювала Котигорошка. Даша розповіла, що на цій стіні вони не збираються зупинятися й хочуть розмалювати інші стіні, щоб дітки раділи цьому.

Разом з дітьми й Аллою Сокол до розмальовування долучилася й очільниця Ротарі Інтернешнл Барбара Павліш та президент Ротарі Клубу «Черкаси-Центр» Сергій Лементовський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x